Σεφ: Αλέξανδρος Παπανδρέου
Μερίδες | Χρόνος Προετοιμασίας | Χρόνος Μαγειρέματος |
2 | 10λετπά | 25-30λεπτά |
Μερίδες | Χρόνος Προετοιμασίας |
2 | 10λετπά |
Χρόνος Μαγειρέματος |
25-30λεπτά |
Συστατικά
- 1 συσκευασία φιλέτο μπούτι κοτόπουλο Ελαιοπουλάκι Αγγελάκης
- 350 γραμμάρια αρακά
- 500 γραμμάρια σπανάκι
- 4 κουταλιές ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 πράσο ψιλοκομμένο
- 1 κολοκυθάκι
- 1 πράσινη πιπεριά
- 8 baby πατάτες
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1 κουταλιά αλεύρι
- 150 ml λευκό κρασί
- 300 γραμμάρια ζωμό λαχανικών
- 2 κουταλιές άνηθο ψιλοκομμένο
- Ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Μερίδες
Συστατικά
Μερίδες
|
Οδηγίες
- Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε το κολοκυθάκι στην μέση κατά μήκος και μετά σε φέτες, την πράσινη πιπεριά σε μικρά, λεπτά μπαστουνάκια, τις baby πατάτες στα 6 και ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το πράσο.
- Στο ίδιο ξύλο κοπής κόβετε τα φιλέτα μπούτι κοτόπουλο σε μικρές μπουκιές. Τοποθετείτε μία μεγάλη αντικολλητική κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το μισό ελαιόλαδο.
- Σοτάρετε τις μπουκιές μπούτι κοτόπουλο για 3-4 λεπτά, να πάρουν καλό χρώμα από όλες τις πλευρές, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Όταν οι μπουκιές κοτόπουλου είναι αέτομες τις αποσύρετε από την κατσαρόλα, τις τοποθετείτε σε ένα μπολ και ξαναβάζετε την κατσαρόλα σεδυνάτη φωτιά με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
- Σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί με το πράσο, το κολοκυθάκι, την πράσινη πιπεριά και τις baby πατάτες για 3-4 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην πάρουν χρώμα. Πασπαλίζετε με το αλεύρι, ανακατεύετε καλά μέχρι να μην φαίνετε άλλο και σβήνετε με το λευκό κρασί.
- Μόλις εξατμιστεί σχεδόν τελείως το κρασί, προσθέτετε τον αρακά μαζί με τον ζωμό λαχανικών, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
- Μόλις πάρει μία βράση, χαμηλώνετε την φωτιά και αφήνετε τον αρακά να σιγομαγειρευτεί για 20-25 λεπτά.
- Στα τελευταία 6-7 λεπτά προσθέτετε το σπανάκι, ανακατεύετε μέχρι να μαραθεί, προσθέτετε τον άνηθο, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ανακατεύετε μία τελευταία φορά και σερβίρετε.