Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε το κολοκυθάκι στην μέση κατά μήκος και μετά σε φέτες, την πράσινη πιπεριά σε μικρά, λεπτά μπαστουνάκια, τις baby πατάτες στα 6 και ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το πράσο.
Στο ίδιο ξύλο κοπής κόβετε τα φιλέτα μπούτι κοτόπουλο σε μικρές μπουκιές.
Τοποθετείτε μία μεγάλη αντικολλητική κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το μισό ελαιόλαδο.
Σοτάρετε τις μπουκιές μπούτι κοτόπουλο για 3-4 λεπτά, να πάρουν καλό χρώμα από όλες τις πλευρές, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Όταν οι μπουκιές κοτόπουλου είναι αέτομες τις αποσύρετε από την κατσαρόλα, τις τοποθετείτε σε ένα μπολ και ξαναβάζετε την κατσαρόλα σεδυνάτη φωτιά με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
Σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί με το πράσο, το κολοκυθάκι, την πράσινη πιπεριά και τις baby πατάτες για 3-4 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην πάρουν χρώμα.
Πασπαλίζετε με το αλεύρι, ανακατεύετε καλά μέχρι να μην φαίνετε άλλο και σβήνετε με το λευκό κρασί.
Μόλις εξατμιστεί σχεδόν τελείως το κρασί, προσθέτετε τον αρακά μαζί με τον ζωμό λαχανικών, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Μόλις πάρει μία βράση, χαμηλώνετε την φωτιά και αφήνετε τον αρακά να σιγομαγειρευτεί για 20-25 λεπτά.
Στα τελευταία 6-7 λεπτά προσθέτετε το σπανάκι, ανακατεύετε μέχρι να μαραθεί, προσθέτετε τον άνηθο, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ανακατεύετε μία τελευταία φορά και σερβίρετε.