Αυτή την Τσικνοπέμπτη τσικνίζουμε με κοτόπουλο

Αυτή την Τσικνοπέμπτη τσικνίζουμε με κοτόπουλο

Συμβουλές για το καλύτερο κοτόπουλο της Τσικνοπέμπτης! Το κοτόπουλο στα κάρβουνα, στο γκριλ ή ακόμα και στο τηγάνι είναι το αγαπημένο μικρών και μεγάλων. Πόσο μάλλον σήμερα που η ημέρα που δεν είναι άλλη από την Τσικνοπέμπτη. Και η μέρα από μόνη της επιτάσσει κρέας στα κάρβουνα και τσίκνα.

Ετοιμαστείτε λοιπόν να καταπλήξετε τους καλεσμένους σας ετοιμάζοντας τους ένα υπέροχο ψητό κοτόπουλο.
Φιλέτο κοτόπουλο; Σουβλάκι κοτόπουλο; Ή παϊδάκια; Ιδού η απορία! Οι επιλογές πολλές! Το με τι είδους κοτόπουλο θα επιλέξετε να τσικνίσετε το αφήνουμε πάνω σας, το θέμα είναι πώς το ψητό κοτόπουλο που θα ετοιμάσετε θα μείνει αξέχαστο και κάθε Τσικνοπέμπτη θα έρχονται όλοι σε εσάς για να τσικνίσουν!

Ακολουθήστε τις συμβουλές μας

 • Επιλέξτε το κατάλληλο κομμάτι

  Ανάλογα με το πως θέλετε να μαγειρέψετε το κοτόπουλό σας θα πρέπει να επιλέξετε και το κατάλληλο κομμάτι του. Αν ο χρόνος σας είναι περιορισμένος και δεν έχετε πολύ ώρα στη διάθεσή σας για προετοιμασία και μαγείρεμα προτιμήστε παϊδάκια στα κάρβουνα που ο χρόνος ψησίματος τους είναι πιο γρήγορος από το αν επιλέξετε φιλέτο κοτόπουλο. Αν πάλι υπάρχουν στην παρέα παιδιά και όπου παιδιά βλέπε σουβλάκι κοτόπουλο, έχουμε και εδώ τη λύση! Είναι απλό. Για αρχή επιλέξτε φιλέτο μπούτι γιατί είναι πιο ζουμερό και νόστιμο. Κόψτε το φιλέτο μπούτι σε κομματάκια και περάστε τα σε καλαμάκια. Και εδώ ο χρόνος ψησίματος θα είναι λιγότερος και με το μέρος σας. Εναλλακτικά μπορείτε να κερδίσετε χρόνο αγοράζοντας έτοιμο χειροποίητο σουβλάκι κοτόπουλο.

 • Γρήγορο ψήσιμο

  Όσο πιο λεπτό είναι το κομμάτι κοτόπουλο που θέλουμε να ετοιμάσουμε τόσο πιο γρήγορη θα είναι και η παρασκευή του. Για το λόγο αυτό, χτυπήστε λίγο το κοτόπουλο να λεπτύνει πριν το τοποθετήσετε στα κάρβουνα.

 • Τρόπος ψησίματος

  Το να εμφανίσει κάποιος ολόκληρο το κοτόπουλο στην ψησταριά είναι σίγουρα ένα θέαμα που θα κλέψει τις εντυπώσεις. Ένα ολόκληρο κοτόπουλο όμως από την άλλη θα θέλει αρκετή ώρα για να ετοιμαστεί και ίσως είναι λίγο επίφοβο για μια τέτοια μέρα. Έχουμε τη λύση! Κοτόπουλο πεταλούδα! Πως; Αφαιρέστε το λαιμό και κόψτε τις άκρες από τις φτερούγες. Τοποθετήστε το κοτόπουλο με το στήθος προς τα κάτω και κόψτε από τη μια πλευρά στην άλλη. Πιέστε το κοτόπουλο για να πάρει το σχήμα της πεταλούδας. Με αυτό τον τρόπο μειώνουμε τον χρόνο ψησίματος και το κοτόπουλο ψήνεται ομοιόμορφα.

 • Μαρινάδα

  Και αν πιστεύετε πως το παν για ένα υπέροχο κοτόπουλο είναι μόνο το ψήσιμο, κάνετε λάθος. Σημασία έχει και το μαρινάρισμα. Εκτός του ότι η μαρινάδα μαλακώνει το κοτόπουλο του δίνει ακόμη καλύτερη γεύση. Εμείς προτείνουμε μια μαρινάδα με χυμό λεμονιού, μουστάρδα, ελαιόλαδο και ρίγανη. Μπορείτε επίσης να αλείφετε το κοτόπουλο με τη μαρινάδα όση ώρα αυτό θα βρίσκεται στα κάρβουνα.

 • Προετοιμασία σχάρας

  Μεγάλη σημασία θα πρέπει να δώσετε και στη σχάρα σας. Θα πρέπει να την έχετε πλύνει και να είναι έτοιμη. Συμβουλή: Πριν τοποθετήσετε το κοτόπουλο στη σχάρα τρίψτε τη με λίγο λάδι ή λεμόνι για να μην κολλήσει.

 • Καλή σας Τσικονπέμπτη!

  Φορέστε την ποδιά σας, το καλύτερο σας χαμόγελο, βάλτε το κοτόπουλο στη σχάρα… και καλή σας Τσικνοπέμπτη!