Θάνος Αγγελάκης: Από το παρελθόν στο μέλλον της ελληνικής πτηνοτροφίας

Θάνος Αγγελάκης: Από το παρελθόν στο μέλλον της ελληνικής πτηνοτροφίας

Για τα κοτόπουλα Αγγελάκης, το δύσκολο ξεκίνημα, τις προοπτικές εκτός συνόρων και τη σχέση του με την τέχνη, μιλά ο Θάνος Αγγελάκης, διευθύνων σύμβουλος της Αγγελάκης Α.Ε., σε συνέντευξη που παραχώρησε στο newsit.gr και τη Μαίρη Παπακωνσταντίνου.

Φέτος, οι πωλήσεις της Αγγελάκης ΑΕ, θα διαμορφωθούν στα 28 εκατ. ευρώ, με την εταιρεία να ενισχύει τη θέση της τόσο στην ελληνική αγορά, όσο και στο εξωτερικό, όπου η παρουσία της επεκτείνεται ήδη από την Τσεχία και την Ουγγαρία, μέχρι την Αυστρία και το Ντουμπάι.

Πριν από 60 περίπου χρόνια όμως, στο ξεκίνημα της επιχείρησης, οι συνθήκες ήταν δύσκολες και ο ανταγωνισμός που ασκούσαν ηχηρά ονόματα της πτηνοτροφίας, όπως Μιμίκος και Βοκτάς ήταν μεγάλος.

Κάνοντας ένα ταξίδι στο χρόνο ο κ. Αγγελάκης μιλά για τις συνθήκες της δεκαετίας του ΄60, την άνοδο και την πτώση των πτηνοτροφικών επιχειρήσεων, την ευκαιρία που δόθηκε στην τότε μικρή επιχείρηση να κάνει ένα μεγάλο επιχειρηματικό βήμα και τη σχέση του με τα Κοτόπουλα Μιμίκος.

Ο κ. Αγγελάκης αναφέρεται επίσης, στην τυχαία συγκυρία, που οδήγησε τα κοτόπουλα Αγγελάκης στα ψυγεία των σούπερ μάρκετ. Ακόμη μιλά για τη σχέση του με την τέχνη και τον λόγο που ζήτησε από τον σπουδαίο ζωγράφο Αλέκο Φασιανό, να σχεδιάσει το λογότυπο της εταιρείας, ενώ αποκαλύπτει τις προθέσεις του για νέες συνεργασίες με αξιόλογους εικαστικούς.

Ακολουθεί ολόκληρη η συνέντευξη του κ. Αγγελάκη: