Food Blogger: thelivingmanna
Μερίδες | Χρόνος Προετοιμασίας | Χρόνος Μαγειρέματος |
4άτομα | 10λεπτά | 10-15λεπτά |
Μερίδες | Χρόνος Προετοιμασίας |
4άτομα | 10λεπτά |
Χρόνος Μαγειρέματος |
10-15λεπτά |
Συστατικά
- 1 συσκευασία στήθος κοτόπουλο Ελαιοπουλάκι Αγγελάκης
- 1 μπρόκολο (κεφάλι) κομμένο σε μικρά μπουκετάκια, χωρίς πολύ κοτσάνι
- 1 κρεμμύδι ξερό κομμένο σε χοντρά κομμάτια
- 2-3 κουταλιές σούπας λάδι
- Για την σως
- 160 ml ζωμό λαχανικών
- 72 ml soy sauce
- 1 κουταλιά σούπας σησαμέλαιο ή ηλιέλαιο
- 2 κουταλιές σούπας καστανή ζάχαρη ή λευκή κρυσταλλική ή μέλι
- 1 κουταλιά σούπας κόρν φλάουρ
- 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο τριμμένο
- 1 μικρό κομμάτι φρέσκο τζίντζερ τριμμένο
- πιπέρι
Μερίδες άτομα
Συστατικά
Μερίδες άτομα
|
Οδηγίες
- Σε ένα μπολ ανακάτεψε πολύ καλά όλα τα υλικά της sauce και άφησε την δίπλα.
- Βάλε ένα βαθύ τηγάνι να κάψει με λίγο λάδι.
- Συγχρόνως κόψε το στήθος κοτόπουλο Ελαιοπουλάκι σε κυβάκια ίσου μεγέθους.
- Ρίξε το κοτόπουλο μέσα στο τηγάνι και άφησε το για ένα λεπτό χωρίς να το ανακατέψεις. Μετά από ένα λεπτό γύρισε το κάθε κομμάτι ανάποδα να ψηθεί και από την άλλη πλευρά. Συνολικά θέλει γύρω στα 6 λεπτά, ανακατεύοντας που και που.
- Αφαίρεσε το κοτόπουλο από το τηγάνι και βάλ' το μέσα σε ένα πιάτο.
- Στο τηγάνι που καίει ακόμα πρόσθεσε μια κουταλιά λάδι, το μπρόκολο και το κρεμμύδι, κομμένα όπως γράφω στα υλικά. Θα χρειαστούν 3 λεπτά. Ανακάτευε που και που για να ψηθούν σωστά. Δε θέλεις να γίνουν λιώμα. Το ιδανικό είναι να "κρατάνε" λίγο.
- Μετά τα 3 λεπτά, κατέβασε τη φωτιά στο χαμηλό και ρίξε τη sauce. Άφησε την να σιγοβράσει για 3 λεπτά και μετά πρόσθεσε πάλι το κοτόπουλο. Ανακάτεψε για άλλο ένα λεπτό και σέρβιρε πάνω σε ρύζι της επιλογής σου.