Σεφ: Αλέξανδρος Παπανδρέου
Μερίδες | Χρόνος Προετοιμασίας | Χρόνος Μαγειρέματος |
4 | 20λετπά | 3-4λεπτά |
Μερίδες | Χρόνος Προετοιμασίας |
4 | 20λετπά |
Χρόνος Μαγειρέματος |
3-4λεπτά |
Συστατικά
- 250 γραμμάρια πέννες
- 1 συσκευασία φιλέτο στήθος κοτόπουλο Ελαιοπουλάκι® Αγγελάκης
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- 200 γραμμάρια τοματίνια
- 4 αγγουράκια τουρσί
- 150 γραμμάρια καλαμπόκι
- 1 πράσινη πιπεριά
- Για το dressing:
- 200 γραμμάρια γιαούρτι
- 80 ml γάλα
- 40 γραμμάρια ελαιόλαδο
- ξύσμα και χυμό από ½ λεμόνι
- 2 κουταλιές ρίγανη ψιλοκομμένη
- 2 κουταλιές θυμάρι ψιλοκομμένο
- 2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Μερίδες
Συστατικά
Μερίδες
|
Οδηγίες
- Σε μία μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζετε τις πέννες μέχρι να είναι al dente.
- Όταν οι πέννες είναι έτοιμες τις σουρώνετε και τις κρυώνετε κάτω από άφθονο τρεχούμενο νερό.
- Όση ώρα βράζουν οι πέννες, σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε το φιλέτο στήθος κοτόπουλο σε μικρά λεπτά φιλετάκια.
- Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
- Σοτάρετε τα φιλετάκια κοτόπουλου για 3-4 λεπτά, να πάρουν καλό χρώμα και από τις 2 πλευρές, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Σε ένα μικρό μπολ τοποθετείτε όλα τα υλικά για το dressing, το γιαούρτι, το γάλα, το ελαιόλαδο, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού και τα ψιλοκομμένα μυρωδικά, την ρίγανη, το θυμάρι και τον μαϊντανό και ανακατεύετε καλά.
- Σε ένα άλλο ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα τοματίνια σε τέταρτα, τα αγγουράκια τουρσί στην μέση κατά μήκος και μετά σε φέτες και την πιπεριά σε μικρά κυβάκια.
- Τοποθετείτε όλα τα λαχανικά σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με το καλαμπόκι, τα φιλετάκια κοτόπουλου, τις πέννες και το dressing, ανακατεύετε καλά και προσεχτικά και σερβίρετε.