Συνταγή: The eaters

Ψητό κοτόπουλο με βούτυρο και ελληνικά βότανα
Ψήφοι: 0
Βαθμολογία: 0
You:
Βαθμολογήστε αυτή τη συνταγή!
Print Recipe
Ψητό κοτόπουλο με βούτυρο και ελληνικά βότανα
Μερίδες Χρόνος Προετοιμασίας Χρόνος Μαγειρέματος
6 5 λεπτά 1 ώρα & 30 λεπτά
Μερίδες Χρόνος Προετοιμασίας
6 5 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος
1 ώρα & 30 λεπτά
Οδηγίες
  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς Κελσίου και λαδώστε ενα ταψί.
  2. Στεγνώστε με χαρτι κουζίνας το κοτόπουλο
  3. Ρίξτε το ελαιόλαδο, το λιωμένο βούτυρο, το κρασί και τον χυμό από το μισό λεμόνι πάνω από το κοτόπουλο, κάτω από το δέρμα και μέσα στην κοιλιά.
  4. Αλατοπιπερώστε γενναιόδωρα το κοτόπουλο και ρίξτε τον μαϊντανό.
  5. Αλείψτε το κοτόπουλο με όλα τα υλικά πάνω από το κοτόπουλο και κάτω από το δέρμα.
  6. Βάλτε στο εσωτερικό του κοτόπουλου το σκόρδο, το δεντρολίβανο και το μισό λεμόνι
  7. Δέστε το κοτόπουλο και τοποθετήστε το με το στήθος προς τα πάνω στο ταψί
  8. Ψήστε για περίπου μιάμιση ώρα αφήνοντας το κοτόπουλο να ψηθεί και να πάρει χρυσαφί χρώμα.
  9. Μετά το ψήσιμο, αφαιρέστε το κοτόπουλο από το φούρνο, καλύψτε το με αλουμινόχαρτο και αφήστε το να ξεκουραστεί για 10 λεπτά πριν το σερβίρετε.
  10. Σερβίρετε το κοτόπουλο με την σάλτσα από το ταψί και το υπόλοιπο μισό λεμόνι κομμένο σε κομμάτια ή φέτες.