Συνταγή: The eaters
Μερίδες | Χρόνος Προετοιμασίας | Χρόνος Μαγειρέματος |
6 | 5 λεπτά | 1 ώρα & 30 λεπτά |
Μερίδες | Χρόνος Προετοιμασίας |
6 | 5 λεπτά |
Χρόνος Μαγειρέματος |
1 ώρα & 30 λεπτά |
Συστατικά
- 1 ολόκληρο κοτόπουλο Ελαιοπουλάκι
- 5 κ.σ. βούτυρο, λιωμένο
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1/4 φλ. λευκό ξηρό κρασί
- 1 λεμόνι, χωρισμένο στη μέση
- αλάτι
- πιπέρι
- 2 κ.σ. φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 1 μικρό κεφάλι σκόρδο, αποφλοιωμένο και κομμένο στη μέση οριζόντια
- 3/4 κλωνάρια φρέσκο δεντρολίβανο
Μερίδες
Συστατικά
Μερίδες
|
Οδηγίες
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς Κελσίου και λαδώστε ενα ταψί.
- Στεγνώστε με χαρτι κουζίνας το κοτόπουλο
- Ρίξτε το ελαιόλαδο, το λιωμένο βούτυρο, το κρασί και τον χυμό από το μισό λεμόνι πάνω από το κοτόπουλο, κάτω από το δέρμα και μέσα στην κοιλιά.
- Αλατοπιπερώστε γενναιόδωρα το κοτόπουλο και ρίξτε τον μαϊντανό.
- Αλείψτε το κοτόπουλο με όλα τα υλικά πάνω από το κοτόπουλο και κάτω από το δέρμα.
- Βάλτε στο εσωτερικό του κοτόπουλου το σκόρδο, το δεντρολίβανο και το μισό λεμόνι
- Δέστε το κοτόπουλο και τοποθετήστε το με το στήθος προς τα πάνω στο ταψί
- Ψήστε για περίπου μιάμιση ώρα αφήνοντας το κοτόπουλο να ψηθεί και να πάρει χρυσαφί χρώμα.
- Μετά το ψήσιμο, αφαιρέστε το κοτόπουλο από το φούρνο, καλύψτε το με αλουμινόχαρτο και αφήστε το να ξεκουραστεί για 10 λεπτά πριν το σερβίρετε.
- Σερβίρετε το κοτόπουλο με την σάλτσα από το ταψί και το υπόλοιπο μισό λεμόνι κομμένο σε κομμάτια ή φέτες.