Σεφ: Αλέξανδορς Παπανδρέου
Μερίδες | Χρόνος Προετοιμασίας | Χρόνος Μαγειρέματος |
4 | 15 λεπτά | 10-12 λεπτά |
Μερίδες | Χρόνος Προετοιμασίας |
4 | 15 λεπτά |
Χρόνος Μαγειρέματος |
10-12 λεπτά |
Συστατικά
- 500 γραμμάρια πέννες
- 4 κουταλιές ελαιόλαδο
- 1 συσκευασία φιλέτο στήθος κοτόπουλο Ελαιοπουλάκι® Αγγελάκης
- 2 κολοκυθάκια
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
- Ξύσμα από 1 λεμόνι
- Χυμό από ½ λεμόνι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 80 γραμμάρια λευκό κρασί
- 160 γραμμάρια Σαν Μιχάλη τριμμένο
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Μερίδες
Συστατικά
Μερίδες
|
Οδηγίες
- Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα κολοκυθάκια σε μικρά μπαστουνάκια και ψιλοκόβετε το φρέσκο κρεμμυδάκι και το σκόρδο.
- Σε ένα άλλο ξύλο κοπής κόβετε το φιλέτο στήθος κοτόπουλο σε μπουκιές.
- Σε μια μεγάλη βαθιά κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζετε τις πέννες για 9-10 λεπτά έτσι ώστε να είναι al dente.
- Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το μισό ελαιόλαδο.
- Σοτάρετε το φιλέτο στήθος κοτόπουλο μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Όταν το κοτόπουλο είναι έτοιμο το αποσύρετε από το τηγάνι, το τοποθετείτε σε ένα μπολ και ξαναβάζετε το τηγάνι σε δυνατή φωτιά μαζί με το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Σοτάρετε τας κολοκυθάκια μαζί με το φρέσκο κρεμμυδάκι και το σκόρδο για 3-4 λεπτά και σβήνετε με το λευκό κρασί.
- Προσθέτετε το σοταρισμένο στήθος κοτόπουλο, τις πέννες καλά στραγγιγμένες, , το μισό Σαν Μιχάλη, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και συνεχίζετε το μαγείρεμα μέχρι να δέσει η μακαρονάδα.
- Όταν η μακαρονάδα είναι έτοιμη την αποσύρετε από την φωτιά και σερβίρετε σε βαθιά ατομικά πιάτα με το υπόλοιπο Σαν Μιχάλη από πάνω και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.