Σεφ: Αλέξανδορς Παπανδρέου

Ψήφοι: 0
Βαθμολογία: 0
You:
Βαθμολογήστε αυτή τη συνταγή!
Print Recipe
Πέννες με φιλέτο στήθος κοτόπουλο, κολοκυθάκια, λεμόνι, σκόρδο και Σαν Μιχάλη
Μερίδες Χρόνος Προετοιμασίας Χρόνος Μαγειρέματος
4 15 λεπτά 10-12 λεπτά
Μερίδες Χρόνος Προετοιμασίας
4 15 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος
10-12 λεπτά
Οδηγίες
  1. Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα κολοκυθάκια σε μικρά μπαστουνάκια και ψιλοκόβετε το φρέσκο κρεμμυδάκι και το σκόρδο.
  2. Σε ένα άλλο ξύλο κοπής κόβετε το φιλέτο στήθος κοτόπουλο σε μπουκιές.
  3. Σε μια μεγάλη βαθιά κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζετε τις πέννες για 9-10 λεπτά έτσι ώστε να είναι al dente.
  4. Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το μισό ελαιόλαδο.
  5. Σοτάρετε το φιλέτο στήθος κοτόπουλο μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  6. Όταν το κοτόπουλο είναι έτοιμο το αποσύρετε από το τηγάνι, το τοποθετείτε σε ένα μπολ και ξαναβάζετε το τηγάνι σε δυνατή φωτιά μαζί με το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Σοτάρετε τας κολοκυθάκια μαζί με το φρέσκο κρεμμυδάκι και το σκόρδο για 3-4 λεπτά και σβήνετε με το λευκό κρασί.
  7. Προσθέτετε το σοταρισμένο στήθος κοτόπουλο, τις πέννες καλά στραγγιγμένες, , το μισό Σαν Μιχάλη, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και συνεχίζετε το μαγείρεμα μέχρι να δέσει η μακαρονάδα.
  8. Όταν η μακαρονάδα είναι έτοιμη την αποσύρετε από την φωτιά και σερβίρετε σε βαθιά ατομικά πιάτα με το υπόλοιπο Σαν Μιχάλη από πάνω και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.