Συστατικά
- Για τη Ζύμη
- 250 γρ Φαρινάπ
- 400 γρ γάλα
- 2 τεμ αυγά
- 10 γρ ηλιέλαιο
- 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
- 1 πρέζα ζάχαρη
- 1 πρέζα αλάτι
- Για τη Γέμιση
- 200 γρ πιπεριές πολύχρωμες (κομμένες σε κύβους)
- 50 γρ λιαστή τομάτα (λωρίδες)
- 400 γρ κοτόπουλο Αγγελάκη
- 300 γρ mix τυριών Cheddar, Edam, Regato
- 70 γρ φέτα
- 50 γρ κρασί
- 200 γρ νερό
Μερίδες
Συστατικά
Μερίδες
|
Οδηγίες
- Βήμα 1ο: Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη με σύρμα και ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι και από τις δύο πλευρές. (Ιδανικά 2 μεγάλα pancakes των 20εκ.). Αφαιρούμε από τη φωτιά.
- Βήμα 2ο: Στο ίδιο τηγάνι τοποθετούμε το κοτόπουλο μας μέχρι να ροδίσει. Προσθέτουμε τις πιπεριές και στη συνέχεια τις λιαστές τομάτες. Σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε το νερό και αφήνουμε το κοτόπουλο να μαγειρευτεί για 10’ σε δυνατή φωτιά.
- Βήμα 3ο: Τοποθετούμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά της γέμισης και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε τοποθετώντας τη γέμιση σε κάθε pancake και καλύπτοντας με ένα άλλο και κόβουμε σε κομμάτια.
- Tips: Για τη συνταγή μπορούν να χρησιμοποιηθούν μικρότερα, ατομικά pancakes ή αραβικές πίτες ψημένες για 6’ στο φούρνο.