Συνταγή: Gabriel Nikolaidis

Ογκρατέν με κοτόπουλο και τυρί κότατζ
Ψήφοι: 0
Βαθμολογία: 0
You:
Βαθμολογήστε αυτή τη συνταγή!
Print Recipe
Ογκρατέν με κοτόπουλο και τυρί κότατζ
Μερίδες Χρόνος Προετοιμασίας Χρόνος Μαγειρέματος
4 10-15 45-50
Μερίδες Χρόνος Προετοιμασίας
4 10-15
Χρόνος Μαγειρέματος
45-50
Οδηγίες
  1. Ξεκινάμε κώβοντας το κοτόπουλο σε μικρές μπουκιές
  2. Σε ένα φαρδύ τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, σοτάρουμε το κρεμμύδι σε ελαιόλαδο
  3. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και το σοτάρουμε να πάρει χρώμα.
  4. Προσθέτουμε την πιπεριά, τα μανιτάρια κι ανακατεύουμε.
  5. Τέλος, προσθέτουμε την πάπρικα, το μπούκοβο ανακατεύουμε κι αφήνουμε στην άκρη.
Για την κρέμα κότατζ
  1. Στον κάδο του μπλέντερ βάζουμε τα ασπράδια από 2 αυγά και ακόμα 2 αυγά ολόκληρα.
  2. Προσθέτουμε το τυρί κότατζ, αλάτι, πιπέρι και χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
Για το στήσιμο
  1. Βράζουμε τα ζυμαρικά για 2 λεπτά λιγότερο από όσο αναγράφεται στις οδηγίες της συσκευασίας.
  2. Τα σουρώνουμε και τα μεταφέρουμε στο ταψί μας.
  3. Προσθέτουμε το κοτόπουλο, τη μισή ποσότητα από την κρέμα κότατζ και τη μισή ποσότητα από το τριμμένο τυρί.
  4. Ανακατεύουμε καλά και περιχύνουμε με την υπόλοιπη ποσότητα από την κρέμα κότατζ.
  5. Ψήνουμε για 30 λεπτά στους 180°C στον αέρα στη μεσαία σχάρα.
  6. Βγάζουμε από το φούρνο, προσθέτουμε το υπόλοιπο τυρί και ψήνουμε για ακόμα 15-20 λεπτά να πάρει χρώμα το τυρί.