Σεφ: Αλέξανδρος Παπανδρέου
Μερίδες | Χρόνος Προετοιμασίας | Χρόνος Μαγειρέματος |
2 | 15λεπτά | 20λεπτά |
Μερίδες | Χρόνος Προετοιμασίας |
2 | 15λεπτά |
Χρόνος Μαγειρέματος |
20λεπτά |
Συστατικά
- 1 συσκευασία μπιφτέκι κοτόπουλο Μυστικές Συνταγές Αγγελάκης
- 600 γραμμάρια χόρτα εποχής βρασμένα
- 60 γραμμάρια σπανάκι baby
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- 2 κρεμμυδάκια φρέσκα
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 1 λεμόνι χυμό και ξύσμα
- 2 κουταλιές μυρώνια ψιλοκομμένα
- 2 κουταλιές άνηθο ψιλοκομμένο
- 1 κουταλιά δυόσμο ψιλοκομμένο
- αλάτι
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Μερίδες
Συστατικά
Μερίδες
|
Οδηγίες
- Τοποθετείτε τα μπιφτέκια κοτόπουλο σε ένα ρηχό ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C για 18-20 λεπτά.
- Όση ώρα ψήνονται τα μπιφτέκια, σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι ψιλοκόβετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια μαζί με το σκόρδο.
- Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
- Σοτάρετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια μαζί με το ψιλοκομμένο σκόρδο για 1-2 λεπτά, προσθέτετε το baby σπανάκι και συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρι να μαραθεί το baby σπανάκι, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι ψιλοκόβετε τα βρασμένα χόρτα, τα προσθέτετε στο τηγάνι και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλα 1-2 λεπτά.
- Ψιλοκόβετε τα φρέσκα μυρωδικά, τα προσθέτετε στο τηγάνι, προσθέτετε το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, ανακατεύετε καλά και αποσύρετε το τηγάνι από την φωτιά και σερβίρετε.