Σεφ: Αλέξανδρος Παπανδρέου

mpardoyniotiko-kotopoylo
Ψήφοι: 0
Βαθμολογία: 0
You:
Βαθμολογήστε αυτή τη συνταγή!
Print Recipe
Μπαρδουνιώτικο κοτόπουλο
Μερίδες Χρόνος Προετοιμασίας Χρόνος Μαγειρέματος
4 15λεπτά 45-50 λεπτά
Μερίδες Χρόνος Προετοιμασίας
4 15λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος
45-50 λεπτά
Συστατικά
Μερίδες
Συστατικά
Μερίδες
Οδηγίες
  1. Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα μπούτια κοτόπουλο στην μέση.
  2. Τοποθετείτε μία μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε 2 κουταλιές ελαιόλαδο.
  3. Σοτάρετε καλά τα μικρά στρογγυλά κρεμμύδια, να πάρουν ωραίο χρώμα από παντού, τα αποσύρετε από την κατσαρόλα και τα τοποθετείτε σε ένα μπολ.
  4. Ξαναβάζετε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και προσθέτετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
  5. Θωρακίζετε τα κομμάτια μπούτι κοτόπουλο καλά από όλες τις πλευρές μέχρι να πάρουν και ωραίο χρώμα.
  6. Πασπαλίζετε με το αλεύρι, ανακατεύετε καλά μέχρι να μην φαίνετε άλλο και σβήνετε με το κόκκινο κρασί.
  7. Προσθέτετε τις ψιλοκομμένες τομάτες, την ζάχαρη, τον ζωμό κοτόπουλο, τα μικρά στρογγυλά κρεμμύδια, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αφήνετε το κοτόπουλο να σιγοβράσει για 45-50 λεπτά.
  8. Στα τελευταία 10 λεπτά προσθέτετε τις πράσινες ελιές μαζί με το λευκό ξύδι, ανακατεύετε καλά και συνεχίζετε το μαγείρεμα.
  9. Όταν το κοτόπουλο είναι έτοιμο, το αποσύρετε από την φωτιά και προσθέτετε την φέτα, σπασμένη με τα χέρια σας, ανακατεύοντας μία τελευταία φορά.