Επιμέλεια συνταγής και φωτογράφιση: σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου

Ψήφοι: 0
Βαθμολογία: 0
You:
Βαθμολογήστε αυτή τη συνταγή!
Print Recipe
Μαγειρίτσα με φιλέτο στήθος κοτόπουλο Ελαιοπουλάκι Αγγελάκης και ποικιλία μανιταριών
Μερίδες Χρόνος Προετοιμασίας Χρόνος Μαγειρέματος
4 20λεπτά 20-25λεπτά
Μερίδες Χρόνος Προετοιμασίας
4 20λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος
20-25λεπτά
Οδηγίες
  1. Σε ένα ξύλο κοπής, με ένα κοφτερό μαχαίρι, κόβετε τα όλα τα μανιτάρια - ασπρομανίταρα, brown μανιτάρια και πορτομπέλο- σε μικρά κυβάκια.
  2. Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι, το πράσο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το φιλέτο στήθος κοτόπουλο σε μικρές μπουκιές. Τοποθετείτε ένα μεγάλο βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά μαζί με το ελαιόλαδο και το βούτυρο.
  3. Σοτάρετε το φιλέτο στήθος κοτόπουλο μέχρι να πάρει χρώμα, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αποσύρετε το κοτόπουλο σε ένα μπολ, αφήνοντας όλα τα λιπαρά μέσα στο τηγάνι.
  4. Σοτάρετε το ξερό κρεμμύδι μαζί με το πράσο και τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια μέχρι να ξεκινάει να μαλακώνει το κρεμμύδι και το πράσο.
  5. Συνεχίζετε προσθέτοντας τα κομμένα μανιτάρια, τα ασπρομανίταρα, τα brown μανιτάρια και τα πορτομπέλο, και μόλις μαλακώσουν λίγο προσθέτετε το baby σπανάκι, το ψιλοκομμένο μαρούλι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  6. Πασπαλίζετε με το αλεύρι, ανακατεύετε καλά να μην φαίνεται άλλο, σβήνετε με τον ζωμό κοτόπουλο, προσθέτετε το σοταρισμένο κοτόπουλο, χαμηλώνετε την φωτιά και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει για 20-25 λεπτά.
  7. Όταν η μαγειρίτσα είναι έτοιμη, προσθέτετε το ξύσμα και το χυμό λεμονιού μαζί με τον ψιλοκομμένο άνηθο και το μυρώνι, ανακατεύετε μία τελευταία φορά και σερβίρετε.
Recipe Notes