Σεφ: Αλέξανδρος Παπανδρέου

Κριθαρότο με κοτόπουλο, ποικιλία μανιταριών και κασέρι
Ψήφοι: 0
Βαθμολογία: 0
You:
Βαθμολογήστε αυτή τη συνταγή!
Print Recipe
Κριθαρότο με κοτόπουλο, ποικιλία μανιταριών και κασέρι
Μερίδες Χρόνος Προετοιμασίας Χρόνος Μαγειρέματος
2 25 λεπτά 24-26 λεπτά
Μερίδες Χρόνος Προετοιμασίας
2 25 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος
24-26 λεπτά
Οδηγίες
  1. Σε ένα μικρό μπολ τοποθετείτε τα αποξηραμένα porcini και προσθέτετε βραστό νερό μέχρι να σκεπαστούν και λίγο παραπάνω και τα αφήνετε να μουλιάσουν.
  2. Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε όλα τα μανιτάρια, τα portobello, τα ασπρομανίταρα και τα brown μανιτάρια σε φέτες και ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
  3. Σε ένα άλλο ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα φιλέτα στήθος κοτόπουλο σε μικρές μπουκιές.
  4. Τοποθετείτε ένα μεγάλο βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά.
  5. Προσθέτετε 2 κουταλιές ελαιόλαδο και σοτάρετε τα ψιλοκομμένα μανιτάρια για 3-4 λεπτά προσθέτοντας αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  6. Αποσύρετε τα μανιτάρια σε ένα μπολ και ξαναβάζετε το ίδιο τηγάνι σε δυνατή φωτιά με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
  7. Σοτάρετε τις μπουκιές κοτόπουλο για 4-5 λεπτά μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα από παντού, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  8. Όταν οι μπουκιές κοτόπουλου είναι έτοιμες, τις τοποθετείτε στο μπολ με τα μανιτάρια και ξαναβάζετε το βαθύ τηγάνι σε δυνατή φωτιά μαζί με τις 2 κουταλιές βούτυρο.
  9. Σοτάρετε για 1-2 λεπτά το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο, προσθέτετε το κριθαράκι, συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλο 1 λεπτό και σβήνετε με το λευκό κρασί.
  10. Μόλις εξατμιστεί το κρασί χαμηλώνετε την φωτιά και με μια κουτάλα της σούπας προσθέτετε τον ζωμό σιγά –σιγά μέχρι να μαγειρευτεί το κριθαράκι. Στην διάρκεια του μαγειρέματος προσθέτετε και τον ζωμό από τα porcini.
  11. Στα τελευταία 5-6 λεπτά προσθέτετε μέσα όλα τα μανιτάρια μαζί με τις μπουκιές κοτόπουλου και το τριμμένο κασέρι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και συνεχίζετε το μαγείρεμα μέχρι να δέσει το κριθαρότο.
  12. Σερβίρετε σε βαθιά ατομικά πιάτα και τελειώνετε πασπαλίζοντας από πάνω με το ψιλοκομμένο σχοινόπρασο.