Σεφ: Αλέξανδρος Παπανδρέου

Κοτόσουπα με μπούτι κοτόπουλο, λαχανικά και ρύζι
Ψήφοι: 0
Βαθμολογία: 0
You:
Βαθμολογήστε αυτή τη συνταγή!
Print Recipe
Κοτόσουπα με μπούτι κοτόπουλο, λαχανικά και ρύζι
Μερίδες Χρόνος Προετοιμασίας Χρόνος Μαγειρέματος
4 25λεπτά 35-40λεπτά
Μερίδες Χρόνος Προετοιμασίας
4 25λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος
35-40λεπτά
Συστατικά
Μερίδες
Συστατικά
Μερίδες
Οδηγίες
  1. Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε το καρότο και το κολοκυθάκι στην μέση κατά μήκος και μετά σε φέτες, την πιπεριά Φλωρίνης σε μικρά μπαστουνάκια, τις baby πατάτες σε τέταρτα και ψιλοκόβετε το κρεμμύδι
  2. Στο ίδιο ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα φιλέτα μπούτι κοτόπουλο στα 4 και τα τοποθετείτε σε ένα μπολ.
  3. Τοποθετείτε μια μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο μαζί με το βούτυρο.
  4. Σοτάρετε τις μπουκιές μπούτι κοτόπουλο για 3-4, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  5. Προσθέτετε τα λαχανικά, το κρεμμύδι, το καρότο, το κολοκυθάκι, την πιπεριά Φλωρίνης και τις baby πατάτες και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλα 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας διαρκώς για να μην πάρουν χρώμα.
  6. Προσθέτετε τον ζωμό του κοτόπουλου και μόλις πάρει μία βράση, χαμηλώνετε την φωτιά και αφήνετε την σούπα να σιγοβράσει για 35-40 λεπτά.
  7. Προσθέτετε το ρύζι 18-20 λεπτά πριν το τέλος του μαγειρέματος.
  8. Όταν το κοτόπουλο είναι έτοιμο, αποσύρετε την κατσαρόλα από την φωτιά, προσθέτετε τον χυμό λεμονιού μαζί με το ψιλοκομμένο μαϊντανό, ανακατεύετε και σερβίρετε σε μικρά ατομικά μπολ.