Ψήφοι: 0
Βαθμολογία: 0
You:
Βαθμολογήστε αυτή τη συνταγή!
Print Recipe
Κοτόπουλο στον φούρνο με βούτυρο, μπαχαρικά και λεμονάτους γίγαντες
Μερίδες Χρόνος Προετοιμασίας Χρόνος Μαγειρέματος
4 20λεπτά 60-65 λεπτά
Μερίδες Χρόνος Προετοιμασίας
4 20λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος
60-65 λεπτά
Συστατικά
Μερίδες
Συστατικά
Μερίδες
Οδηγίες
  1. Τοποθετείτε τους γίγαντες σε ένα μπολ με κρύο νερό για όλο το βράδυ έτσι ώστε να φουσκώσουν.
  2. Σουρώνετε τους γίγαντες, τους τοποθετείτε σε μία κατσαρόλα με νερό, τους βράζετε για 45-50 λεπτά και τους σουρώνετε.
  3. Σε ένα μικρό μπολ τοποθετείτε τα 100 γραμμάρια βούτυρο μαζί με την μουστάρδα, το μέλι, το σκόρδο σκόνη, το κρεμμύδι σκόνη, το μοσχοκάρυδο, το ξύσμα λεμονιού, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και με ένα σύρμα τα χτυπάτε μέχρι να ενσωματωθούν καλά όλα τα υλικά.
  4. Αλείφετε το μείγμα του βουτύρου, καλά, σε όλη την επιφάνεια του κοτόπουλου, προσθέτοντας και 2 κουταλάκια από το βούτυρο και το μισό δενδρολίβανο στο εσωτερικό του κοτόπουλου και το τοποθετείτε σε ένα ταψί.
  5. Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε το πράσο και τα καρότα στην μέση κατά μήκος και μετά σε λεπτές φέτες.
  6. Τοποθετείτε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε τις 2 κουταλιές βούτυρο να λιώσει.
  7. Σοτάρετε το πράσο μαζί με τα καρότα για 2-3 λεπτά μέχρι να ξεκινήσουν να μαλακώνουν χωρίς όμως να πάρουν χρώμα.
  8. Πασπαλίζετε με το αλεύρι, ανακατεύετε καλά μέχρι να μην φαίνετε καθόλου, προσθέτετε τους γίγαντες, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, σβήνετε με το ζωμό κοτόπουλο, πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το αφήνετε να πάρει μία βράση.
  9. Τοποθετείτε τους γίγαντες στο ταψί με το κοτόπουλο μαζί με το υπόλοιπο δενδρολίβανο και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 65-70 λεπτά. Όταν το κοτόπουλο είναι έτοιμο, αποσύρετε το ταψί από τον φούρνο και σερβίρετε στο κέντρο του τραπεζιού.