Σεφ: Ντίνα Νικολάου

Ψήφοι: 0
Βαθμολογία: 0
You:
Βαθμολογήστε αυτή τη συνταγή!
Print Recipe
Κοτόπουλο σκορδάτο σε κρούστα αλατιού
Μερίδες Χρόνος Προετοιμασίας Χρόνος Μαγειρέματος
4-6άτομα 30λεπτά 1,5ώρα
Μερίδες Χρόνος Προετοιμασίας
4-6άτομα 30λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος
1,5ώρα
Συστατικά
Μερίδες άτομα
Συστατικά
Μερίδες άτομα
Οδηγίες
  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190°C αερόθερμο. Στρώνουμε ένα μεγάλο ταψί με λαδόκολλα.
  2. Σε μια μεγάλη λεκάνη ανακατεύουμε καλά το αλεύρι με το χοντρό αλάτι και προσθέτουμε το κρασί. Ανακατεύουμε καλά και μετά αρχίζουμε να ζυμώνουμε με τα χέρια μας μέχρι να φτιάξουμε μια ζύμη εύπλαστη και μαλακή. Την αφήνουμε κατά μέρος.
  3. Αλατοπιπερώνουμε εσωτερικά την κοιλιά του κοτόπουλου και τη γεμίζουμε με φρέσκα μυρωδικά και τις ολόκληρες σκελίδες σκόρδο. Δένουμε καλά με σπάγγο το κοτόπουλο και το αφήνουμε στην άκρη.
  4. Σε μια ελαφρώς αλευρωμένη, επίπεδη επιφάνεια ανοίγουμε με τον πλάστη τη ζύμη που φτιάξαμε σε ένα παραλληλόγραμμο φύλλο, αρκετά μεγάλο ώστε να τυλίξουμε το κοτόπουλο. Σκορπίζουμε τα φρέσκα μυρωδικά και τις ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδου και πιέζουμε για να κολλήσουν καλά.
  5. Τοποθετούμε το κοτόπουλο στο κέντρο. Τυλίγουμε όλο το κοτόπουλο με το φύλλο και πιέζουμε τις άκρες του για να ενωθούν. Μεταφέρουμε το κοτόπουλο στο ταψί και το βάζουμε στο μεσαίο ράφι του φούρνου. Το ψήνουμε για περίπου 1½ ώρα, μέχρι το φύλλο να ροδίσει καλά και στο διάστημα αυτό να έχει ψηθεί και το κοτόπουλο.
  6. Το βγάζουμε από το φούρνο και ανοίγουμε προσεκτικά τη ζύμη με ένα ψαλίδι. Το κοτόπουλο είναι ζουμερό, τρυφερό και πολύ μυρωδάτο. Το κόβουμε σε μερίδες και το σερβίρουμε με σάλτσα μουστάρδας.
Για τη σάλτσα μουστάρδας
  1. Βάζουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Recipe Notes

Το σκορδάτο κοτόπουλο γίνεται τόσο ζουμερό όταν το ψήσουμε σε κρούστα αλατιού. Εγκλωβίζει τα αρώματα των μυρωδικών και μόλις αφαιρεθεί η κρούστα μοσχομυρίζει ο τόπος.