Σεφ: Αλέξανδρος Παπανδρέου

Kοτόπουλο με γλάσο αχλαδιού και πλιγούρι με πιπεριές
Ψήφοι: 0
Βαθμολογία: 0
You:
Βαθμολογήστε αυτή τη συνταγή!
Print Recipe
Kοτόπουλο με γλάσο αχλαδιού και πλιγούρι με πιπεριές
Μερίδες Χρόνος Προετοιμασίας Χρόνος Μαγειρέματος
4άτομα 30λεπτά 1,5ώρα
Μερίδες Χρόνος Προετοιμασίας
4άτομα 30λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος
1,5ώρα
Οδηγίες
  1. Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι καθαρίζουμε και κόβουμε σε λεπτές φέτες τα αχλάδια.
  2. Τοποθετουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτουμε τις 4 κουταλιές ελαιόλαδο.
  3. Σοτάρουμε τα αχλάδια για 3-4 λεπτά, μέχρι να ξεκινήσουν να παίρνουν ένα ελαφρύ χρώμα, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  4. Σβήνουμε με το λευκό κρασί, προσθέτουμε το μέλι μαζί με τον ζωμό λαχανικών και αφήνουμε τα αχλάδια να βράσουν μέχρι να γλασάρουν.
  5. Αποσύρουμε τα αχλάδια από τηγάνι, τα τοποθετουμε σε ένα multi μαζί με το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού, το σκόρδο, το βούτυρο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα χτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθούν καλά όλα τα υλικά.
  6. Πασπαλίζουμε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι το κοτόπουλο, το τοποθετουμε στην κοτοπουλιέρα και με ένα πινέλο, περνάμε όλο το κοτόπουλο με το γλάσο αχλαδιού.
  7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο C για περίπου 1½ ώρα, περνώντας ανά 15 λεπτά το κοτόπουλο με το γλάσο αχλαδιού.
  8. Όση ώρα ψήνετε το κοτόπουλο, τοποθετούμετον ζωμό λαχανικών σε ένα κατσαρολάκι, βράζουμε το πλιγούρι για 7-9 λεπτά και όταν το πλιγούρι είναι έτοιμο το σουρώνουμε και το τοποθετούμε σε ένα μπολ.
  9. Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε το κρεμμύδι σε τέταρτα και μετά σε λεπτές φέτες και τις πολύχρωμες πιπεριές σε μπαστουνάκια.
  10. Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτουμε τις 4 κουταλιές ελαιόλαδο.
  11. Σοτάρουμε τις πιπεριές μαζί με το κρεμμύδι για 4-5 λεπτά, να ξεκινήσουν να παίρνουν ένα ελαφρύ χρώμα, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  12. Σβήνουμε με το λευκό κρασί, προσθέτουμε το πλιγούρι, ανακατεύουμε καλά και αποσύρουμε το τηγάνι από την φωτιά.
  13. Όταν το κοτόπουλο είναι έτοιμο, το αποσύρουμε από τον φούρνο και το σερβίρουμε σε μία μεγάλη πιατέλα μαζί με το πλιγούρι με τις πολύχρωμες πιπεριές.