Σεφ: Αλέξανδρος Παπανδρέου
Μερίδες | Χρόνος Προετοιμασίας | Χρόνος Μαγειρέματος |
4άτομα | 30λεπτά | 1,5ώρα |
Μερίδες | Χρόνος Προετοιμασίας |
4άτομα | 30λεπτά |
Χρόνος Μαγειρέματος |
1,5ώρα |
Συστατικά
- 1 ολόκληρο κοτόπουλο Ελαιοπουλάκι Αγγελακης
- Για το γλάσο
- 3 αχλάδια πολύ ώριμα
- 4 κουταλιές ελαιόλαδο
- 1 λεμόνι ξύσμα
- 1/2 λεμόνι χυμό
- 3 κουταλιές μέλι
- 50 ml λευκό κρασί
- 100 ml ζωμό λαχανικών
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 40 γραμμάρια βούτυρο
- Για το πλιγούρι
- 200 γραμμάρια πλιγούρι
- 600 γραμμάρια ζωμό λαχανικών
- 1 κρεμμύδι
- 1 πράσινη πιπεριά
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 1 κίτρινη πιπεριά
- 1 πορτοκαλί πιπεριά
- 4 κουταλιές ελαιόλαδο
- 80 ml λευκό κρασί
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Μερίδες άτομα
Συστατικά
Μερίδες άτομα
|
Οδηγίες
- Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι καθαρίζουμε και κόβουμε σε λεπτές φέτες τα αχλάδια.
- Τοποθετουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτουμε τις 4 κουταλιές ελαιόλαδο.
- Σοτάρουμε τα αχλάδια για 3-4 λεπτά, μέχρι να ξεκινήσουν να παίρνουν ένα ελαφρύ χρώμα, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Σβήνουμε με το λευκό κρασί, προσθέτουμε το μέλι μαζί με τον ζωμό λαχανικών και αφήνουμε τα αχλάδια να βράσουν μέχρι να γλασάρουν.
- Αποσύρουμε τα αχλάδια από τηγάνι, τα τοποθετουμε σε ένα multi μαζί με το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού, το σκόρδο, το βούτυρο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα χτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθούν καλά όλα τα υλικά.
- Πασπαλίζουμε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι το κοτόπουλο, το τοποθετουμε στην κοτοπουλιέρα και με ένα πινέλο, περνάμε όλο το κοτόπουλο με το γλάσο αχλαδιού.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο C για περίπου 1½ ώρα, περνώντας ανά 15 λεπτά το κοτόπουλο με το γλάσο αχλαδιού.
- Όση ώρα ψήνετε το κοτόπουλο, τοποθετούμετον ζωμό λαχανικών σε ένα κατσαρολάκι, βράζουμε το πλιγούρι για 7-9 λεπτά και όταν το πλιγούρι είναι έτοιμο το σουρώνουμε και το τοποθετούμε σε ένα μπολ.
- Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε το κρεμμύδι σε τέταρτα και μετά σε λεπτές φέτες και τις πολύχρωμες πιπεριές σε μπαστουνάκια.
- Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτουμε τις 4 κουταλιές ελαιόλαδο.
- Σοτάρουμε τις πιπεριές μαζί με το κρεμμύδι για 4-5 λεπτά, να ξεκινήσουν να παίρνουν ένα ελαφρύ χρώμα, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Σβήνουμε με το λευκό κρασί, προσθέτουμε το πλιγούρι, ανακατεύουμε καλά και αποσύρουμε το τηγάνι από την φωτιά.
- Όταν το κοτόπουλο είναι έτοιμο, το αποσύρουμε από τον φούρνο και το σερβίρουμε σε μία μεγάλη πιατέλα μαζί με το πλιγούρι με τις πολύχρωμες πιπεριές.