Σεφ: Ντίνα Νικολάου
Μερίδες | Χρόνος Προετοιμασίας | Χρόνος Μαγειρέματος |
4 | 10 λεπτά | 60 λεπτά |
Μερίδες | Χρόνος Προετοιμασίας |
4 | 10 λεπτά |
Χρόνος Μαγειρέματος |
60 λεπτά |
Συστατικά
- 1 κοτόπουλο Ελαιοπουλάκι® Αγγελάκης 1.200-1.400 γρ.
- 7-8 φύλλα φρέσκο φασκόμηλο
- 40 ml ελαιόλαδο
- 1 κουτ. γλυκού κόκκους μαύρου πιπεριού
- 1 κουτ. σούπας βούτυρο
- 1 κουτ. σούπας κόρν φλάουρ
- χυμό από 1 λεμόνι
- 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα σκόνη
- 1 κουτ. γλυκού μαραθόσπορο, σκόνη
- ½ κουτ. γλυκού κουρκουμά
- 30 γρ καβουρδισμένο κουκουνάρι, για το σερβίρισμα
- 50 γρ σταφίδες, για το σερβίρισμα
- Λίγα φύλλα δεντρολίβανο, για το σερβίρισμα
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Μερίδες
Συστατικά
Μερίδες
|
Οδηγίες
- Πλένετε καλά και σκουπίζετε το κοτόπουλο.
- Φορώντας γάντια, ξεκολλάτε το δέρμα από το κοτόπουλο (με προσοχή για να μη το σκίσετε) δημιουργώντας κενό μεταξύ ψαχνού και πέτσας και βάζετε 4-5 φύλλα του φασκόμηλου.
- Το βάζετε σε μια βαθιά και πλατιά κατσαρόλα (πλασοτέ) και προσθέτετε νερό μέχρι το μέσον του κοτόπουλου.
- Προσθέτετε τα υπόλοιπα φύλλα φασκόμηλου, το ελαιόλαδο, αλάτι και τους κόκκους πιπεριού.
- Βάζετε την κατσαρόλα σε μέτρια θερμοκρασία, σκεπάζετε με το καπάκι της και αφήνετε το κοτόπουλο να μαγειρευτεί για 1 ώρα.
- Κατά διαστήματα, γυρίζετε το κοτόπουλο μέσα στο νερό ώστε να βράσει σωστά σε όλες τις πλευρές του.
- Κρατάτε 400 ml από το ζωμό του κοτόπουλου, το βγάζετε από την κατσαρόλα και συμπληρώνετε αρκετό καυτό νερό.
- Μόλις πάρει βράση, ρίχνετε τις χυλοπίτες και τις αφήνετε να βράσουν al dente.
- Τις σουρώνετε και τις διατηρείτε ζεστές.
- Σε ένα κατσαρολάκι βάζετε το βούτυρο και το κορν φλάουρ και ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας.
- Προσθέτετε τον καυτό ζωμό από το βράσιμο του πουλερικού, ανακατεύετε και ρίχνετε τη μουστάρδα, τον μαραθόσπορο, τον κουρκουμά, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Ανακατεύετε με το σύρμα μέχρι να δέσει η σάλτσα και αποσύρετε από τη φωτιά. Τέλος, προσθέτετε το χυμό λεμονιού.
- Σερβίρετε τις χυλοπίτες σε μεγάλη πιατέλα και τοποθετείτε στο κέντρο το κοτόπουλο. Σκορπίζετε τις σταφίδες, το κουκουνάρι, τα φύλλα δεντρολίβανου και σερβίρετε μαζί με την πλούσια σάλτσα.