Σεφ: Ντίνα Νικολάου

Κοτόπουλο με αρωματικά στην κατσαρόλα και χυλοπίτες χωριάτικες
Ψήφοι: 0
Βαθμολογία: 0
You:
Βαθμολογήστε αυτή τη συνταγή!
Print Recipe
Κοτόπουλο με αρωματικά στην κατσαρόλα και χυλοπίτες χωριάτικες
Μερίδες Χρόνος Προετοιμασίας Χρόνος Μαγειρέματος
4 10 λεπτά 60 λεπτά
Μερίδες Χρόνος Προετοιμασίας
4 10 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος
60 λεπτά
Οδηγίες
  1. Πλένετε καλά και σκουπίζετε το κοτόπουλο.
  2. Φορώντας γάντια, ξεκολλάτε το δέρμα από το κοτόπουλο (με προσοχή για να μη το σκίσετε) δημιουργώντας κενό μεταξύ ψαχνού και πέτσας και βάζετε 4-5 φύλλα του φασκόμηλου.
  3. Το βάζετε σε μια βαθιά και πλατιά κατσαρόλα (πλασοτέ) και προσθέτετε νερό μέχρι το μέσον του κοτόπουλου.
  4. Προσθέτετε τα υπόλοιπα φύλλα φασκόμηλου, το ελαιόλαδο, αλάτι και τους κόκκους πιπεριού.
  5. Βάζετε την κατσαρόλα σε μέτρια θερμοκρασία, σκεπάζετε με το καπάκι της και αφήνετε το κοτόπουλο να μαγειρευτεί για 1 ώρα.
  6. Κατά διαστήματα, γυρίζετε το κοτόπουλο μέσα στο νερό ώστε να βράσει σωστά σε όλες τις πλευρές του.
  7. Κρατάτε 400 ml από το ζωμό του κοτόπουλου, το βγάζετε από την κατσαρόλα και συμπληρώνετε αρκετό καυτό νερό.
  8. Μόλις πάρει βράση, ρίχνετε τις χυλοπίτες και τις αφήνετε να βράσουν al dente.
  9. Τις σουρώνετε και τις διατηρείτε ζεστές.
  10. Σε ένα κατσαρολάκι βάζετε το βούτυρο και το κορν φλάουρ και ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας.
  11. Προσθέτετε τον καυτό ζωμό από το βράσιμο του πουλερικού, ανακατεύετε και ρίχνετε τη μουστάρδα, τον μαραθόσπορο, τον κουρκουμά, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  12. Ανακατεύετε με το σύρμα μέχρι να δέσει η σάλτσα και αποσύρετε από τη φωτιά. Τέλος, προσθέτετε το χυμό λεμονιού.
  13. Σερβίρετε τις χυλοπίτες σε μεγάλη πιατέλα και τοποθετείτε στο κέντρο το κοτόπουλο. Σκορπίζετε τις σταφίδες, το κουκουνάρι, τα φύλλα δεντρολίβανου και σερβίρετε μαζί με την πλούσια σάλτσα.