Σεφ: Αλέξανδρος Παπανδρέου

kotopoylo-kokkinisto-me-gkogklies
Ψήφοι: 0
Βαθμολογία: 0
You:
Βαθμολογήστε αυτή τη συνταγή!
Print Recipe
Κοτόπουλο κοκκινιστό με γκόγκλιες
Μερίδες Χρόνος Προετοιμασίας Χρόνος Μαγειρέματος
4 20λεπτά 35-40 λεπτά
Μερίδες Χρόνος Προετοιμασίας
4 20λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος
35-40 λεπτά
Συστατικά
Μερίδες
Συστατικά
Μερίδες
Οδηγίες
  1. Για τις γκόγκλιες, τοποθετείτε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σε δυνατή φωτιά και βράζετε τις γκόγκλιες για 40 λεπτά.
  2. Μόλις περάσουν τα 40 λεπτά, αποσύρετε την κατσαρόλα από την φωτιά, προσθέτετε 2 ποτήρια νερό να σταματήσει ο βρασμός και αφήνετε τις γκόγκλιες στο νερό για άλλη μία ώρα.
  3. Όση ώρα ξεκουράζονται οι γκόγκλιες. σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι ψιλοκόβετε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο, τρίβετε το καρότο στο χοντρό μέρος ενός τρίφτη και κόβετε τα τοματίνια στην μέση.
  4. Στο ίδιο ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα φιλέτα μπούτι κοτόπουλο σε λωρίδες.
  5. Τοποθετείτε μία μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
  6. Θωρακίζετε καλά τα κομμάτια του κοτόπουλου, να πάρουν καλό χρώμα από παντού, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  7. Προσθέτετε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο και το καρότο μέχρι να μαραθούν αλλά να μην πάρουν χρώμα.
  8. Προσθέτετε τον πελτέ τομάτας μαζί με το μπαχάρι και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλα 1-2 λεπτά,.
  9. Σβήνετε με το γλυκό κόκκινο κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτετε την τριμμένη τομάτα μαζί με τον ζωμό κοτόπουλο, τα τοματίνια, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
  10. Μόλις το φαγητό πάρει μία βράση, χαμηλώνετε την φωτιά, σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε το κοτόπουλο να σιγοβράσει για περίπου 35-40 λεπτά.
  11. Τοποθετείτε το βούτυρο σε ένα κατσαρόλα και το αφήνετε να λιώσει και να βράσει μέχρι να ξεκινήσει η πρωτεΐνη να καίγετε και να δίνει άρωμα φουντούκιου.
  12. Σουρώνετε τις γκόγκλιες, τις τοποθετείτε σε ένα μπολ, τις περιχύνετε με το λιωμένο βούτυρο, πασπαλίζετε με το κασέρι και ανακατεύετε καλά. Σερβίρετε σε μεγάλα ατομικά πιάτα τις γκόγκλιες και από πάνω το κοκκινιστό κοτόπουλο.