Σεφ: Ντίνα Νικολάου
Μερίδες | Χρόνος Προετοιμασίας | Χρόνος Μαγειρέματος |
4-6 | 15 λεπτά | 80 λεπτά |
Μερίδες | Χρόνος Προετοιμασίας |
4-6 | 15 λεπτά |
Χρόνος Μαγειρέματος |
80 λεπτά |
Συστατικά
- 1 κοτόπουλο Ελαιοπουλάκι® Αγγελάκης 1.200-1.400 γρ.
- 500 γρ. κριθαράκι μέτριο
- 1 κουτ. σούπας μουστάρδα σε σκόνη
- 2 κουτ. σούπας μουστάρδα με κόκκους
- 3 λεμόνια
- 2 πορτοκάλια
- 2 κουτ. σούπας μέλι
- 50 ml ελαιόλαδο
- 1 ολόκληρο σκόρδο
- 1 κουτ. γλυκού νιφάδες πάπρικας
- 500 γρ. ντοματίνια
- 2 κρεμμύδια
- 6-7 κλαδάκια ρίγανη
- αλάτι
- πιπέρι
Μερίδες
Συστατικά
Μερίδες
|
Οδηγίες
- Στύβετε τα λεμόνια και τα πορτοκάλια και βάζετε τον χυμό τους σε ένα μπολ.
- Προσθέτετε τις μουστάρδες, το μέλι, το ελαιόλαδο και την πάπρικα και ανακατεύετε καλά.
- Πλένετε και σκουπίζετε καλά το κοτόπουλο, με ένα ψαλίδι το κόβετε από την πίσω πλευρά ώστε να ανοίξει σαν πεταλούδα και το καψαλίζετε με ένα φλόγιστρο.
- Σε ένα μεγάλο ταψί βάζετε τα ντοματίνια, τα κρεμμύδια κομμένα σε φετάκια, 1-2 λεμονόκουπες και το σκόρδο κομμένο στη μέση.
- Αλατοπιπερώνετε και τοποθετείτε το ανοιγμένο κοτόπουλο επάνω στα ντοματίνια.
- Τοποθετείτε τη ρίγανη κάτω από το κοτόπουλο, ραντίζετε με το μείγμα και ψήνετε στο φούρνο στους 180°C αερόθερμο, για 1 ώρα.
- Βγάζέτε το ταψί από το φούρνο, αφαιρείτε το κοτόπουλο και προσθέτετε το κριθαράκι.
- Αλατοπιπερώνετε, ανακατεύετε και επαναφέρετε στο φούρνο για 20 λεπτά μέχρι να «τραβήξει» όλα τα υγρά (δεν υπάρχουν αρκετά υγρά, προσθέτετελίγο ζεστό νερό ή ζωμό) και να ψηθεί al dente.
- Επαναφέρετε το κοτόπουλο και το διατηρείτε ζεστό μέχρι το σερβίρισμα.