Σεφ: Ντίνα Νικολάου

Ψήφοι: 0
Βαθμολογία: 0
You:
Βαθμολογήστε αυτή τη συνταγή!
Print Recipe
Κοτόπουλο γιουβέτσι με μουστάρδα και μέλι
Μερίδες Χρόνος Προετοιμασίας Χρόνος Μαγειρέματος
4-6 15 λεπτά 80 λεπτά
Μερίδες Χρόνος Προετοιμασίας
4-6 15 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος
80 λεπτά
Οδηγίες
  1. Στύβετε τα λεμόνια και τα πορτοκάλια και βάζετε τον χυμό τους σε ένα μπολ.
  2. Προσθέτετε τις μουστάρδες, το μέλι, το ελαιόλαδο και την πάπρικα και ανακατεύετε καλά.
  3. Πλένετε και σκουπίζετε καλά το κοτόπουλο, με ένα ψαλίδι το κόβετε από την πίσω πλευρά ώστε να ανοίξει σαν πεταλούδα και το καψαλίζετε με ένα φλόγιστρο.
  4. Σε ένα μεγάλο ταψί βάζετε τα ντοματίνια, τα κρεμμύδια κομμένα σε φετάκια, 1-2 λεμονόκουπες και το σκόρδο κομμένο στη μέση.
  5. Αλατοπιπερώνετε και τοποθετείτε το ανοιγμένο κοτόπουλο επάνω στα ντοματίνια.
  6. Τοποθετείτε τη ρίγανη κάτω από το κοτόπουλο, ραντίζετε με το μείγμα και ψήνετε στο φούρνο στους 180°C αερόθερμο, για 1 ώρα.
  7. Βγάζέτε το ταψί από το φούρνο, αφαιρείτε το κοτόπουλο και προσθέτετε το κριθαράκι.
  8. Αλατοπιπερώνετε, ανακατεύετε και επαναφέρετε στο φούρνο για 20 λεπτά μέχρι να «τραβήξει» όλα τα υγρά (δεν υπάρχουν αρκετά υγρά, προσθέτετελίγο ζεστό νερό ή ζωμό) και να ψηθεί al dente.
  9. Επαναφέρετε το κοτόπουλο και το διατηρείτε ζεστό μέχρι το σερβίρισμα.