Σεφ: Αλέξανδρος Παπανδρέου
Μερίδες | Χρόνος Προετοιμασίας | Χρόνος Μαγειρέματος |
4 | 20λεπτά | 40-45λεπτά |
Μερίδες | Χρόνος Προετοιμασίας |
4 | 20λεπτά |
Χρόνος Μαγειρέματος |
40-45λεπτά |
Συστατικά
- 2 συσκευασίες φιλέτο στήθος κοτόπουλο Ελαιοπουλάκι® Αγγελάκης
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές βούτυρο αγελαδινό
- 1 πιπεριά πράσινη
- 1 πιπεριά κόκκινη
- 1 πιπεριά κίτρινη
- 4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 100 γρ καλαμπόκι
- 200 γρ κασέρι τριμμένο
- 100 ml ζωμό κοτόπουλο
- 2 αυγά
- 2 φύλλα σφολιάτας
- 1 κρόκο αυγού χτυπημένο με λίγο νερό
- αλάτι
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Μερίδες
Συστατικά
Μερίδες
|
Οδηγίες
- Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τις πιπεριές, την πράσινη, την κόκκινη και την κίτρινη σε μικρά λεπτά μπαστουνάκια και ψιλοκόβετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
- Τοποθετείτε ένα μεγάλο, βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το βούτυρο.
- Σοτάρετε τις πιπεριές για 3-4 λεπτά να βγάλουν τα αρώματα τους, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Όταν οι πιπεριές είναι έτοιμες τις αποσύρετε από το τηγάνι και τις τοποθετείτε σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτετε τα φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια μαζί με το καλαμπόκι.
- Τοποθετείτε ένα κατσαρολάκι με ζωμό κοτόπουλο σε δυνατή φωτιά και βράζετε τα φιλέτα στήθος κοτόπουλο για 12-14 λεπτά.
- Όταν τα φιλέτα στήθος κοτόπουλο είναι έτοιμα τα αποσύρετε από το κατσαρολάκι, τα τοποθετείτε σε ένα ξύλο κοπής και με ένα κοφτερό μαχαίρι τα κόβετε σε κυβάκια.
- Τοποθετείτε τα στήθη κοτόπουλου στο μπολ μαζί με το τριμμένο κασέρι, τα αυγά, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
- Σε ένα καθαρό, ελαφρώς αλευρωμένο πάγκο, ανοίγετε το πρώτο φύλλο σφολιάτας και το τοποθετείτε σε ένα αντικολλητικό ταψί.
- Απλώνετε ομοιόμορφα το μείγμα της κοτόπιτας σε όλη την επιφάνεια του φύλλου και σκεπάζετε με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας.
- Γυρνάτε προς τα μέσα τα κομμάτια που περισσεύουν, δημιουργώντας μια μπορντούρα και με ένα πινέλο περνάτε από πάνω την σφολιάτα με το χτυπημένο κρόκο.
- Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 40-45 λεπτά μέχρι να ψηθεί η σφολιάτα και να πάρει ωραίο χρώμα η πίτα.