Συνταγή: the livingmanna

Κοπανάκια Κοτόπουλου με Μέλι & Βαλσάμικο
Ψήφοι: 0
Βαθμολογία: 0
You:
Βαθμολογήστε αυτή τη συνταγή!
Print Recipe
Κοπανάκια Κοτόπουλου με Μέλι & Βαλσάμικο
Μερίδες Χρόνος Προετοιμασίας Χρόνος Μαγειρέματος
4-6 20λεπτά 15-20λεπτά
Μερίδες Χρόνος Προετοιμασίας
4-6 20λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος
15-20λεπτά
Συστατικά
Μερίδες
Συστατικά
Μερίδες
Οδηγίες
  1. Τρεις ώρες πριν να ψήσετε ή από το προηγούμενο βράδυ, ετοιμάστε την μαρινάδα. Ανακατέψτε το βαλσάμικο ξύδι, τη σως σόγιας, τη μαύρη ζάχαρη, το μέλι, τις σκελίδες σκόρδων τριμμένες και τα μπαχαρικά.
  2. Κρατήστε ένα μικρό φλιτζάνι από τη μαρινάδα ξεχωριστά χωρίς να ακουμπήσει το κοτόπουλο.
  3. Τοποθετήστε μέσα στη μαρινάδα τα κοπανάκια και καλύψτε το σκεύος με μια μεμβράνη.
  4. Προετοιμάστε την ψησταριά με κάρβουνα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ένα τηγάνι τύπου γκριλ, αν δεν έχετε ψησταριά.
  5. Όταν δεν έχει φλόγα, αλλά η θερμοκρασία είναι έτοιμη για ψήσιμο, στρώστε τα μπουτάκια πάνω στη σχάρα και ψήστε για περίπου 15-20 λεπτά κάθε πλευρά. Η εξωτερική επιφάνεια θα μαυρίσει λόγω ζάχαρης και μελιού και είναι φυσικό.
  6. Λίγα λεπτά πριν τελειώσουν τα μπουτάκια και τα βγάλετε από την ψησταριά, αλείψτε τα με λίγο από το μίγμα της μαρινάδας που κρατήσατε και δεν ακούμπησε το κοτόπουλο.
  7. Στη συνέχεια αδειάστε τα σε μια πιατέλα μαζί με ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι και σουσάμι.