Σεφ: Αλέξανδρος Παπανδρέου

Καλαμάκια κοτόπουλου με φιλέτο μπούτι κοτόπουλο Ελαιοπουλάκι Αγγελάκης, σερβιρισμένα με ψητά λαχανικά
Ψήφοι: 0
Βαθμολογία: 0
You:
Βαθμολογήστε αυτή τη συνταγή!
Print Recipe
Καλαμάκια κοτόπουλου με φιλέτο μπούτι κοτόπουλο Ελαιοπουλάκι, σερβιρισμένα με ψητά λαχανικά
Μερίδες Χρόνος Προετοιμασίας Χρόνος Μαγειρέματος
4 10λεπτά 8-10λεπτά
Μερίδες Χρόνος Προετοιμασίας
4 10λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος
8-10λεπτά
Οδηγίες
  1. Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε το κολοκύθι και τη μελιτζάνα σε φέτες και τις πιπεριές σε 4-5 φιλέτα.
  2. Τα τοποθετείτε σε ένα μπολ μαζί με τα πλευρώτους, περιχύνετε με το ελαιόλαδο, πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
  3. Σε ίδιο ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα λεμόνια σε φέτες, τα φρέσκα κρεμμυδάκια σε κομμάτια 2-3 εκατοστών και τα φιλέτα μπούτι κοτόπουλο σε μικρές μπουκιές.
  4. Περνάτε τις μπουκιές με το μπούτι κοτόπουλο σε σιδερένια καλαμάκια μαζί με τις φέτες λεμονιού και τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα αλείφετε με το ελαιόλαδο και τα πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  5. Τοποθετείτε ένα ραβδωτό αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και ψήνετε τα λαχανικά για 4-6 λεπτά συνολικά και από τις 2 μεριές και όταν είναι έτοιμα τα τοποθετείτε σε μία πιατέλα.
  6. Στο ίδιο τηγάνι, σε δυνατή φωτιά ψήνετε τα καλαμάκια κοτόπουλο για 8-10 λεπτά συνολικά από όλες τις μεριές.
  7. Όση ώρα ψήνονται τα καλαμάκια σε ένα μπολ τοποθετείτε όλα τα υλικά για το dip γιαουρτιού, το γιαούρτι, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, το ελαιόλαδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
  8. Όταν τα καλαμάκια κοτόπουλου είναι έτοιμα τα αποσύρετε από το ραβδωτό τηγάνι και τα σερβίρετε στην πιατέλα με τα ψητά λαχανικά και το dip γιαουρτιού.