Σεφ: Αλέξανδρος Παπανδρέου

Φιλέτο μπούτι κοτόπουλο με μέλι, λεμόνι, μοσχοκάρυδο και φρέσκα μυρωδικά
votes: 0
Βαθμολογία: 0
You may also like…:
Βαθμολογήστε αυτή τη συνταγή!
Print Recipe
Φιλέτο μπούτι κοτόπουλο με μέλι, λεμόνι, μοσχοκάρυδο και φρέσκα μυρωδικά
Μερίδες Χρόνος προετοιμασίας Χρόνος μαγειρέματος
2 15λεπτά 8-10 λεπτά
Μερίδες Χρόνος προετοιμασίας
2 15λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος
8-10 λεπτά
Συστατικά
Μερίδες
Συστατικά
Μερίδες
οδηγίες
  1. Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα φιλέτα μπούτι κοτόπουλο σε μικρές μπουκιές.
  2. Τοποθετείτε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
  3. Σοτάρετε καλά τις μπουκιές μπούτι κοτόπουλο, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, μέχρι να πάρουν καλό χρώμα από παντού.
  4. Προσθέτετε το βούτυρο μαζί με τα φρέσκα κρεμμυδάκια και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλο 1 λεπτό.
  5. Προσθέτετε το μέλι μαζί με το μοσχοκάρυδο, ανακατεύετε καλά, σβήνετε με το λευκό κρασί, πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και συνεχίζετε το μαγείρεμα μέχρι να εξατμιστεί το κρασί και να δημιουργηθεί μία σάλτσα.
  6. Όταν το κοτόπουλο είναι έτοιμο αποσύρετε το τηγάνι από την φωτιά, προσθέτετε τα φρέσκα μυρωδικά, το θυμάρι και τον μαϊντανό, ανακατεύετε μία τελευταία φορά και σερβίρετε τις μπουκιές μπούτι κοτόπουλο μαζί με τις αραβικές πίτες.