Σεφ: Αλέξανδρος Παπανδρέου
Μερίδες | Χρόνος Προετοιμασίας | Χρόνος Μαγειρέματος |
2 | 15λεπτά | 8-10 λεπτά |
Μερίδες | Χρόνος Προετοιμασίας |
2 | 15λεπτά |
Χρόνος Μαγειρέματος |
8-10 λεπτά |
Συστατικά
- 4 τεμάχια φιλέτο μπούτι κοτόπουλο Ελαιοπουλάκι Αγγελάκης
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές βούτυρο
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 80 ml λευκό κρασί
- ½ σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 2 κουταλιές μέλι
- ½ λεμόνι χυμό
- ½ λεμόνι ξύσμα
- 1 πρέζα μοσχοκάρυδο φρεσκοτριμμένο
- 1 κουταλιά φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο
- ½ κουταλιά φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 4 τεμάχια αραβικές πίτες ψημένες κομμένες στα 8
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Μερίδες
Συστατικά
Μερίδες
|
Οδηγίες
- Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα φιλέτα μπούτι κοτόπουλο σε μικρές μπουκιές.
- Τοποθετείτε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
- Σοτάρετε καλά τις μπουκιές μπούτι κοτόπουλο, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, μέχρι να πάρουν καλό χρώμα από παντού.
- Προσθέτετε το βούτυρο μαζί με τα φρέσκα κρεμμυδάκια και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλο 1 λεπτό.
- Προσθέτετε το μέλι μαζί με το μοσχοκάρυδο, ανακατεύετε καλά, σβήνετε με το λευκό κρασί, πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και συνεχίζετε το μαγείρεμα μέχρι να εξατμιστεί το κρασί και να δημιουργηθεί μία σάλτσα.
- Όταν το κοτόπουλο είναι έτοιμο αποσύρετε το τηγάνι από την φωτιά, προσθέτετε τα φρέσκα μυρωδικά, το θυμάρι και τον μαϊντανό, ανακατεύετε μία τελευταία φορά και σερβίρετε τις μπουκιές μπούτι κοτόπουλο μαζί με τις αραβικές πίτες.