Φιλέτο κοτόπουλο με Ελληνική σαλάτα και dressing γιαουρτιού
votes: 0
Βαθμολογία: 0
You may also like…:
Βαθμολογήστε αυτή τη συνταγή!
Print Recipe
Φιλέτο κοτόπουλο με Ελληνική σαλάτα και dressing γιαουρτιού
Μερίδες Χρόνος προετοιμασίας Χρόνος μαγειρέματος
4 15 λεπτά 6-8λεπτά
Μερίδες Χρόνος προετοιμασίας
4 15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος
6-8λεπτά
Συστατικά
Μερίδες
Συστατικά
Μερίδες
οδηγίες
  1. Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε το φιλέτο στήθος κοτόπουλο σε μακρόστενες λωρίδες.
  2. Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτετε τις 4 κουταλιές ελαιόλαδο.
  3. Σοτάρετε τις λωρίδες στήθος κοτόπουλο για 3-4 λεπτά, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  4. Προσθέτετε το ξύσμα και το χυμό λεμονιού και συνεχίζετε το μαγείρεμα για άλλα 3-4 λεπτά μέχρι να ψηθεί τελείως το κοτόπουλο και το αποσύρετε από το τηγάνι.
  5. Σε ένα άλλο ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα τοματίνια σε τέταρτα, το αγγουράκι στην μέση μήκος και μετά σε φέτες, την πράσινη πιπεριά σε μικρά μπαστουνάκια και το κρεμμύδι στην μέση και μετά σε λεπτές φέτες.
  6. Τοποθετείτε τα λαχανικά σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με τις ελιές ροδέλα, την φέτα χοντροσπασμένη, το σοταρισμένο κοτόπουλο, το ελαιόλαδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
  7. Σε ένα μικρό μπολ τοποθετείτε το γιαούρτι μαζί με το ελαιόλαδο, το λευκό ξύδι, τον μαϊντανό, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
  8. Σερβίρετε σε μεγάλα, βαθιά, ατομικά πιάτα πρώτα το ψιλοκομμένο μαρούλι, από πάνω την σαλάτα με το κοτόπουλο και τέλος 1-2 κουταλιές από το γιαούρτι.