Σεφ: Ντίνα Νικολάου
Μερίδες | Χρόνος Προετοιμασίας | Χρόνος Μαγειρέματος |
4 | 10 | 20 |
Μερίδες | Χρόνος Προετοιμασίας |
4 | 10 |
Χρόνος Μαγειρέματος |
20 |
Συστατικά
- 4 φιλέτα στήθος Ελαιοπουλάκι, Αγγελάκης
- 1 κουτ. γλυκού κάρι
- ½ κουτ. γλυκού κύμινο σκόνη
- ½ κουτ. γλυκού κουρκουμά σκόνη
- Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Λίγο ελαιόλαδο
- Για το Πέστο
- 2 φλιτζ. τσαγιού καλά πατημένα, φύλλα βασιλικού
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 40 γρ κουκουνάρι, καβουρδισμένο
- 60 γρ παρμεζάνα ή γραβιέρα, τριμμένη
- 100 ml ελαιόλαδο
- Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Για το σερβίρισμα
- 2 μπαλάκια μοτσαρέλα φρέσκια
- 2 ντομάτες
- 10-12 φύλλα spanaki baby
Μερίδες
Συστατικά
Μερίδες
|
Οδηγίες
- Πλένoυμε και σκουπίζουμε καλά τα φιλέτα.
- Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε το κάρι, το κύμινο, τον κουρκουμά, αλάτι και πιπέρι.
- Αλείφουμε τα φιλέτα με λίγο ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με το μείγμα των μπαχαρικών.
- Βάζουμε τα φιλέτα σε ένα ταψάκι στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C ψήσιμο αερόθερμο για 20 λεπτά.
- Γυρίζουμε τα φιλέτα και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 6-8 λεπτά ακόμη.
- Βγάζουμε τα φιλέτα από το φούρνο, τα σκεπάζουμε με αντικολλητικό χαρτί και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Για το πέστο
- Βάζουμε στο μπλέντερ τα φύλλα βασιλικού, το κουκουνάρι, το σκόρδο, την παρμεζάνα, λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Ξεκινάμε την πολτοποίηση των υλικών ρίχοντας ταυτόχρονα λίγο λίγο το ελαιόλαδο.
- Δουλεύουμε το μείγμα μέχρι να δημιουργηθεί μια ωραία πάστα.
Για το σερβίρισμα
- Κόβουμε τα φιλέτα, τη μοτσαρέλα και τις ντομάτες σε λεπτές, ισόπαχες (όσο γίνεται) φέτες.
- Στρώνουμε τις φέτες εναλλάξ και κυκλικά σε μια στρογγυλή πιατέλα και ενδιάμεσα βάζουμε φύλλα σπανάκι.
- Ραντίζουμε με το πέστο βασιλικού και σερβίρουμε αμέσως.