Μερίδες | Χρόνος Προετοιμασίας | Χρόνος Μαγειρέματος |
4 | 15λεπτά | 20λετπά |
Μερίδες | Χρόνος Προετοιμασίας |
4 | 15λεπτά |
Χρόνος Μαγειρέματος |
20λετπά |
Συστατικά
- 1 συσκευασία μπιφτέκι κοτόπουλο Μυστικές Συνταγές Αγγελάκης
- 4 ψωμάκια για burger
- 60 γραμμάρια baby σπανάκι
- 10 τοματίνια
- 3 κουταλιές σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- Για την κρέμα φέτας:
- 200 γραμμάρια φέτα
- 50 γραμμάρια γάλα
- 30 ml ελαιόλαδο
- Για τα καραμελωμένα κρεμμύδια:
- 1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
- 1 κουταλιά ζάχαρη καστανή
- 1 κουταλιά ζάχαρη μαύρη
- 2 κουταλιές λευκό ξύδι
- 1 κουταλιά βούτυρο
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Μερίδες
Συστατικά
Μερίδες
|
Οδηγίες
- Τοποθετείτε τα μπιφτέκια κοτόπουλο σε ένα αντικολλητικό ταψί και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 20 λεπτά.
- Όση ώρα ψήνονται τα μπιφτέκια τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το βούτυρο μαζί με τα κρεμμύδια και τα σοτάρετε για 3-4 λεπτά, ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
- Πασπαλίζετε με την καστανή και την μαύρη ζάχαρη, προσθέτετε το λευκό ξύδι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, χαμηλώνετε την φωτιά και αφήνετε τα κρεμμύδια να καραμελώσουν, ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
- Σε ένα μικρό μίξερ τοποθετείτε όλα τα υλικά για την κρέμα φέτας, την φέτα, το γάλα, το ελαιόλαδο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα χτυπάτε μέχρι να δημιουργηθεί μία ωραία κρέμα.
- Σε ένα μικρό μπολ τοποθετείτε τα τοματίνια κομμένα σε τέταρτα κατά μήκος, προσθέτετε το ψιλοκομμένο σχοινόπρασο, το ελαιόλαδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
- Όταν τα μπιφτέκια είναι έτοιμα τα αποσύρετε από τον φούρνο και τα αφήνετε να ξεκουραστούν ελαφρώς.
- Σε ένα μεγάλο ξύλο κοπής τοποθετείτε το κάτω μέρος από τα ψωμάκια burger και τοποθετείτε με την εξής σειρά, την κρέμα φέτας, το baby σπανάκι, το μπιφτέκι κοτόπουλο, τα καραμελωμένα κρεμμύδια, τα τοματίνια, κλείνετε με το πάνω μέρος από το ψωμάκι και σερβίρετε.