Σνίτσελ κοτόπουλο: Τα μυστικά του παναρίσματος.

Σνίτσελ κοτόπουλο: Τα μυστικά του παναρίσματος.

Το σνίτσελ, που είναι παραδοσιακό φαγητό της αυστριακής κουζίνας, γίνεται από κρέας ή κοτόπουλο, καλά χτυπημένο που στη συνέχεια πανάρεται με φρυγανιά και εν συνεχεία τηγανίζεται σε ζεστό λάδι.

To σνίτσελ κοτόπουλο, είναι το αγαπημένο γεύμα μικρών και μεγάλων. Ας δούμε μικρά μυστικά που θα κάνουν το σνίτσελ κοτόπουλου σας άπαιχτο και όλοι θα ρωτάνε πώς το ετοιμάσατε.

1. Επιλέξτε φυτικό λάδι κατά προτίμηση και αν θέλετε λιγότερο “λάδι” στο φαγητό σας δοκιμάστε να τηγανίσετε το σνίτσελ κοτόπουλου σε ζεστό τηγάνι με βούτυρο. Το σνίτσελ κοτόπουλου θα πάρει αμέσως ένα πιο “χρυσαφένιο” χρώμα.
2. Το μέγεθος και το πάχος του σνίτσελ είναι ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά που θα οδηγήσουν τελικά στο να γίνει πετυχημένη ή όχι η συνταγή σας. Το σνίτσελ από φιλέτο στήθος κοτόπουλου Αγγελάκης, είναι τόσο λεπτό και διασπώνται οι ίνες του προκειμένου να είναι έτοιμο και το μόνο που έχετε να κάνετε είναι το πανάρισμα.
3. Το τηγάνι που θα επιλέξετε για να ετοιμάσετε το σνίτσελ κοτόπουλου θα πρέπει να είναι αντικολλητικό.
4. Δοκιμάστε να βάλετε στο αυγό που θα πανάρετε το σνίτσελ, λίγη μουστάρδα.
5. Αντί για φρυγανιά δοκιμάστε να βάλετε το σνίτσελ σε χοντροκομμένα δημητριακά που θα απογειώσουν τη συνταγή σας.
6. Αν είστε λάτρεις του τυριού βάλτε στην τριμμένη φρυγανιά ή στα τριμμένα δημητριακά λίγη ποσότητα παρμεζάνας.
7. Είστε της υγιεινής επιλογής; Ε, τότε πείτε αντίο στο σνίτσελ στο τηγάνι και δοκιμάστε να το ετοιμάσετε στο φούρνο. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τοποθετήσετε τα παναρισμένα σνίτσελ κοτόπουλου πάνω σε λαδόκολλα και να τα βάλετε στο φούρνο, σε μέτρια φωτιά.
8. Να έχετε πάντα στο μυαλό σας ότι ο σωστός τρόπος παναρίσματος γίνεται σε τρία βήματα. Αλατοπιπερώνουμε το σνίτσελ κοτόπουλου, αλευρώνουμε και τέλος το βουτάμε στο αυγό και τη γαλέτα.

Συμβουλή: Αν θέλετε το σνίτσελ κοτόπουλου να είναι ακόμη πιο τραγανό, επαναλαμβάνετε τη διαδικασία άλλη μια φορά!

Καλή όρεξη!