Εθελοντική αιμοδοσία με τη στήριξη της Αγγελάκης

Εθελοντική αιμοδοσία με τη στήριξη της Αγγελάκης

Με κεντρικό μήνυμα «Δώσε αίμα, σώσε μια ζωή», η Αγγελάκης ΑΕ, στήριξε ως μέγας χορηγός την εθελοντική αιμοδοσία που διοργάνωσαν τα websites infokids.gr – infowoman.gr, σε συνεργασία με τον Ερυθρό Σταυρό, στο εμπορικό κέντρο Avenue, το Σάββατο 30 Μαρτίου 2024, κατά την οποία συγκεντρώθηκαν συνολικά 16 φιάλες αίμα, οι οποίες δυνητικά μπορούν να σώσουν 48 συνανθρώπους μας

Οι ανάγκες για αίμα στη χώρα μας είναι αυξημένες και συνεχείς, γι’ αυτό και η τακτική αιμοδοσία, από όσους έχουν τη δυνατότητα, είναι ιδιαίτερα σημαντική. Ο στόχος της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας ήταν διττός: αφενός να συγκεντρωθεί όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ποσότητα αίματος για όσους το έχουν ανάγκη και αφετέρου να ευαισθητοποιηθεί το κοινό για ένα ζήτημα ζωτικής σημασίας. Παράλληλα, κλιμάκιο του Ερυθρού Σταυρού έλαβε δείγμα μυελού των οστών από εθελοντές-αιμοδότες που βρισκόντουσαν στο εμπορικό κέντρο εκείνη την ημέρα.

Με τη στήριξη της ενέργειας αυτής, η Αγγελάκης στοχεύει στην εκπαίδευση μικρών και μεγάλων για τη σημασία του εθελοντισμού και της προσφοράς – ακόμη και μια φαινομενικά μικρή πράξη, μπορεί να επηρεάσει σημαντικά ή και να σώσει τη ζωή κάποιου συνανθρώπου μας. Η συγκεκριμένη δράση εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πλαίσιο δράσεων εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, με βασικούς άξονες το παιδί και την υγεία, που υλοποιούνται κάθε χρόνο με την υποστήριξη της Αγγελάκης και ενστερνίζονται τις αξίες της αλληλεγγύης, του εθελοντισμού και της κοινωνικής προσφοράς. 

 

Αιμοδοσία