Διαχρονική δέσμευση της ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ Α.Ε. είναι η προμήθεια προϊόντων υψηλής ποιότητας

Διαχρονική δέσμευση της ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ Α.Ε. είναι η προμήθεια προϊόντων υψηλής ποιότητας

Διαχρονική δέσμευση της ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ Α.Ε. είναι η προμήθεια προϊόντων υψηλής ποιότητας, εφαρμόζοντας όλα τα ισχύοντα πρότυπα ασφάλειας τροφίμων και τη σχετική νομοθεσία, διενεργώντας παράλληλα συστηματικούς, αυστηρούς ποιοτικούς ελέγχους καθ’ όλη τη διάρκεια της παραγωγικής διαδικασίας. Βασική και μη διαπραγματεύσιμη προτεραιότητά μας είναι η υγεία και η ασφάλεια των καταναλωτών μας.

Σήμερα, 01η Δεκεμβρίου 2021, ενημερωθήκαμε από τις αρμόδιες εθνικές αρχές (Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων-ΕΦΕΤ) ότι, κατά τη διεξαγωγή δειγματοληπτικού ποιοτικού ελέγχου σε συγκεκριμένη αλυσίδα καταστημάτων λιανικής πώλησης, εντοπίστηκε μικροοργανισμός Salmonella spp στο προϊόν μας «ΡΟΛΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ – ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΟ» με αριθμό παρτίδας: 9161021, ημερομηνία παραγωγής 16.10.2021 και ανάλωση έως 16.10.2022.

Η ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ Α.Ε., σεβόμενη το σχετικό νομοθετικό πλαίσιο που κατατάσσει τη Salmonella spp ως κριτήριο ασφάλειας για τη συγκεκριμένη κατηγορία προϊόντων και συμμορφούμενη πάντα στις υποδείξεις των αρμόδιων φορέων, συγκάλεσε άμεσα την Ομάδα Εταιρικής Ανάκλησης της Αγγελάκης Α.Ε. για τη διερεύνηση του περιστατικού και έχει ήδη προχωρήσει σε ανάκληση της συγκεκριμένης παρτίδας του κατεψυγμένου προϊόντος της, καλώντας τους καταναλωτές που έχουν ήδη προμηθευτεί το προϊόν με τη συγκεκριμένη ημερομηνία παραγωγής να μην το καταναλώσουν. Η αλυσίδα καταστημάτων, που ήταν και ο μοναδικός αποδέκτης της εν λόγω παρτίδας -η οποία αφορά σε περιορισμένη ποσότητα προϊόντων- έχει ήδη ενημερωθεί σχετικά και έχουν δρομολογηθεί όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες για την άμεση και απρόσκοπτη ολοκλήρωση της απόσυρσης της συγκεκριμένης παρτίδας κατεψυγμένου προϊόντος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένος μικροοργανισμός δεν επιβιώνει στις συνήθεις θερμοκρασίες μαγειρέματος στην οποία υπόκειται το προϊόν πριν την κατανάλωσή του.

Ευχαριστούμε όλους τους συνεργάτες μας και τους καταναλωτές μας για την εμπιστοσύνη που δείχνουν όλα αυτά τα χρόνια στα προϊόντα μας. Συνεχίζουμε, με κύρια προτεραιότητα τη διασφάλιση της υψηλής ποιότητας της παραγωγής μας και τηρώντας αυστηρά πρωτόκολλα ασφάλειας, να προσφέρουμε νόστιμα, θρεπτικά και ασφαλή προϊόντα στο καθημερινό τραπέζι των καταναλωτών μας.