Σεφ: Food Blogger Εύα Μονοχάρη – Funky Cook
Συστατικά
- Γλυκόξινο λάχανο σωτέ:
- 400 γρ. λάχανο μωβ, ψιλοκομμένο
- 1 κρεμμύδι σε λεπτοκομμένες φέτες
- 30 ml ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. ζάχαρη καστανή
- 4 κόκκους μπαχάρι
- 2 κ.σ. βαλσαμικό
- 1000 ml κρασί ημίγλυκο, κόκκινο
- 25 γρ. βούτυρο
- 1 κρεμμυδάκι
- ψιλοκομμένο
- 50 γρ. μπέικον τραγανό
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- αλάτι
- Αχνιστά λαχανάκια με σφένδαμο:
- 250 γρ. λαχανάκια Βρυξελλών
- 40 ml σφένδαμο
- 40 γρ. βούτυρο
- ½ κ.γ. μουστάρδα ολικής άλεσης
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- αλάτι χοντρό
- Κάστανα & μανιτάρια με κρέμα και κονιάκ
- 150 γρ. μανιτάρια κομμένα σε φέτες
- 150 γρ. κάστανα βρασμένα, κομμένα στη μέση
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 2 κ.σ ελαιόλαδο
- 30 ml κονιάκ
- 200 γρ. κρέμα γάλακτος
- 120 γρ. μασκαρπόνε
- ½ κ.γ. πιπέρι πράσινο
- ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
- αλάτι
- Πουρές με ρέβες και κολοκύθα
- 5 ρέβες βρασμένες
- 150 γρ. κολοκύθα βρασμένη
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. τυρί κρέμα, γεμάτη
- ¼ κ.γ. πιπέρι λευκό
- ¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο
- 50 ml γάλα προαιρετικά
- Εστραγκόν αποξηραμένο
- 1 κ.σ. rodi για το σερβίρισμα
Μερίδες
Συστατικά
Μερίδες
|
Οδηγίες
Γλυκόξινο λάχανο σωτέ:
- Ψήνουμε το ρολό κοτόπουλο με ολόκληρες baby πατάτες,ως συνήθως.
- Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το λάχανο για 10' σε χαμηλή φωτιά, προσθέτοντας λίγο νερό.
- Προσθέτουμε το κρασί, τη ζάχαρη, το βαλσαμικό, τα μπαχάρια, αλάτι και πίπέρι.
- Μαγειρεύουμε μέχρι να "στεγνώσουν" τα υγρά, αποσύρουμε, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε.
- Σερβίρουμε με το φρέσκο κρεμμυδάκι και το τραγανό μπέικον.
Αχνιστά λαχανάκια με σφένδαμο:
- Ψήνουμε το ρολό κοτόπουλο με ολόκληρες baby πατάτες, ως συνήθως.
- Σε αρκετά αλατισμένο νερό βράζουμε τα λαχανάκια για 10-12'.
- Σε ένα τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά, προσθέτουμε τον σφένδραμο, τη μουστάρδα, το αλάτι και πιπέρι.
- Προσθέτουμε τα λαχανάκια, μαζί με 2-3 κ.σ. από το νερό τους, τα αχνίζουμε για μερικά λεπτά και σερβίρουμε.
Κάστανα & μανιτάρια με κρέμα και κονιάκ
- Ψήνουμε το ρολό κοτόπουλο με ολόκληρες baby πατάτες, ως συνήθως.
- "Σπάμε" το σκόρδο και το σοτάρουμε με το ελαιόλαδο, τα μανιτάρια μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους.
- Αφαιρούμε το σκόρδο, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, σιγοβράζουμε για 5' και σερβίρουμε.
Πουρές με ρέβες και κολοκύθα
- Ψήνουμε το ρολό κοτόπουλο με ολόκληρες baby πατάτες, ως συνήθως.
- Πολτοποιούμε τις ρέβες και κολοκύθα με ένα πιρούνι.
- Τα μεταφέρουμε σε κατσαρολάκι και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά.
- Ανακατεύουμε και σερβίρουμε με τους σπόρους ροδιού.