Ρολό κοτόπουλου χειροποίητο γεμιστό με τέσσερα διαφορετικά συνοδευτικά
Συστατικά
Γλυκόξινο λάχανο σωτέ:
400
γρ.
λάχανο
μωβ, ψιλοκομμένο
1
κρεμμύδι
σε λεπτοκομμένες φέτες
30
ml
ελαιόλαδο
1
κ.σ.
ζάχαρη
καστανή
4
κόκκους μπαχάρι
2
κ.σ.
βαλσαμικό
1000
ml
κρασί
ημίγλυκο, κόκκινο
25
γρ.
βούτυρο
1
κρεμμυδάκι
ψιλοκομμένο
50
γρ.
μπέικον
τραγανό
πιπέρι
φρεσκοτριμμένο
αλάτι
Αχνιστά λαχανάκια με σφένδαμο:
250
γρ.
λαχανάκια
Βρυξελλών
40
ml
σφένδαμο
40
γρ.
βούτυρο
½
κ.γ.
μουστάρδα
ολικής άλεσης
πιπέρι
φρεσκοτριμμένο
αλάτι
χοντρό
Κάστανα & μανιτάρια με κρέμα και κονιάκ
150
γρ.
μανιτάρια
κομμένα σε φέτες
150
γρ.
κάστανα
βρασμένα, κομμένα στη μέση
1
σκελίδα
σκόρδο
2
κ.σ
ελαιόλαδο
30
ml
κονιάκ
200
γρ.
κρέμα
γάλακτος
120
γρ.
μασκαρπόνε
½
κ.γ.
πιπέρι
πράσινο
½
κ.γ.
μοσχοκάρυδο
αλάτι
Πουρές με ρέβες και κολοκύθα
5
ρέβες
βρασμένες
150
γρ.
κολοκύθα
βρασμένη
2
κ.σ.
ελαιόλαδο
1
κ.σ.
τυρί
κρέμα, γεμάτη
¼
κ.γ.
πιπέρι
λευκό
¼
κ.γ.
μοσχοκάρυδο
50
ml
γάλα
προαιρετικά
Εστραγκόν
αποξηραμένο
1
κ.σ.
rodi
για το σερβίρισμα
Οδηγίες
Γλυκόξινο λάχανο σωτέ:
Ψήνουμε το ρολό κοτόπουλο με ολόκληρες baby πατάτες,ως συνήθως.
Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το λάχανο για 10′ σε χαμηλή φωτιά, προσθέτοντας λίγο νερό.
Προσθέτουμε το κρασί, τη ζάχαρη, το βαλσαμικό, τα μπαχάρια, αλάτι και πίπέρι.
Μαγειρεύουμε μέχρι να “στεγνώσουν” τα υγρά, αποσύρουμε, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε με το φρέσκο κρεμμυδάκι και το τραγανό μπέικον.
Αχνιστά λαχανάκια με σφένδαμο:
Ψήνουμε το ρολό κοτόπουλο με ολόκληρες baby πατάτες, ως συνήθως.
Σε αρκετά αλατισμένο νερό βράζουμε τα λαχανάκια για 10-12′.
Σε ένα τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά, προσθέτουμε τον σφένδραμο, τη μουστάρδα, το αλάτι και πιπέρι.
Προσθέτουμε τα λαχανάκια, μαζί με 2-3 κ.σ. από το νερό τους, τα αχνίζουμε για μερικά λεπτά και σερβίρουμε.
Κάστανα & μανιτάρια με κρέμα και κονιάκ
Ψήνουμε το ρολό κοτόπουλο με ολόκληρες baby πατάτες, ως συνήθως.
“Σπάμε” το σκόρδο και το σοτάρουμε με το ελαιόλαδο, τα μανιτάρια μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους.
Αφαιρούμε το σκόρδο, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, σιγοβράζουμε για 5′ και σερβίρουμε.
Πουρές με ρέβες και κολοκύθα
Ψήνουμε το ρολό κοτόπουλο με ολόκληρες baby πατάτες, ως συνήθως.
Πολτοποιούμε τις ρέβες και κολοκύθα με ένα πιρούνι.
Τα μεταφέρουμε σε κατσαρολάκι και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά.
Ανακατεύουμε και σερβίρουμε με τους σπόρους ροδιού.