Σεφ: Food Blogger Εύα Μονοχάρη – Funky Cook
Μερίδες | Χρόνος Προετοιμασίας | Χρόνος Μαγειρέματος |
4 | 10λεπτά | 60λεπτά |
Μερίδες | Χρόνος Προετοιμασίας |
4 | 10λεπτά |
Χρόνος Μαγειρέματος |
60λεπτά |
Συστατικά
- 1 συσκευασία φιλέτο μπούτι Ελαιοπουλάκι Αγγελάκης κομμένο σε μπουκιές
- 200 γρ. μικρά λευκά ή καφέ μανιτάρι
- 20 κρεμμυδάκια για στιφάδο
- 100 γρ. μπέικον ψιλοκομμένο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο χοντροκομμένο
- 1 καρότο κομμένο σε κυβάκια
- 100 ml κρασί κόκκινο
- 250 ml κοτόπουλο ζωμό
- 60 ml ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. τοματοπελτέ
- 1 δαφνόφυλλο
- 3 μπαχάρι κόκκους
- 1 κ.γ. θυμάρι φρέσκο
- 1 κ.σ. αλεύρι
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- αλάτι
Μερίδες
Συστατικά
Μερίδες
|
Οδηγίες
- Σε βαθύ τηγάνι σοτάρουμε με το μισό ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα κρεμμυδάκια, αλατίζουμε, μόλις καραμελώσουν προσθέτουμε τον πελτέ, τον ζωμό και μαγειρεύουμε για 15’.
- Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε υπόλοιπο ελαιόλαδο το κοτόπουλο και το μπέικον, προσθέτουμε τα καρότα, τα μανιτάρια, το αλεύρι και σοτάρουμε για 2’ ακόμη.
- Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ, «ξύνοντας» τον πάτο της κατσαρόλας με την κουτάλα.
- Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια με τα υγρά τους, τα μπαχάρια, το θυμάρι, το δαφνόφυλλο, αλάτι και πιπέρι.
- Μαγειρεύουμε για 30’ σε χαμηλή φωτιά και αν χρειαστεί προσθέτουμε επιπλέον ζωμό.
- Μόλις η σάλτσα δέσει αποσύρουμε και σερβίρουμε με ψητές πατάτες ή πουρέ.