Σε βαθύ τηγάνι σοτάρουμε με το μισό ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα κρεμμυδάκια, αλατίζουμε, μόλις καραμελώσουν προσθέτουμε τον πελτέ, τον ζωμό και μαγειρεύουμε για 15’.
Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε υπόλοιπο ελαιόλαδο το κοτόπουλο και το μπέικον, προσθέτουμε τα καρότα, τα μανιτάρια, το αλεύρι και σοτάρουμε για 2’ ακόμη.
Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ, «ξύνοντας» τον πάτο της κατσαρόλας με την κουτάλα.
Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια με τα υγρά τους, τα μπαχάρια, το θυμάρι, το δαφνόφυλλο, αλάτι και πιπέρι.
Μαγειρεύουμε για 30’ σε χαμηλή φωτιά και αν χρειαστεί προσθέτουμε επιπλέον ζωμό.
Μόλις η σάλτσα δέσει αποσύρουμε και σερβίρουμε με ψητές πατάτες ή πουρέ.