Σεφ: Ντίνα Νικολάου
Μερίδες | Χρόνος Προετοιμασίας | Χρόνος Μαγειρέματος |
6άτομα | 20λεπτά | 45λεπτά |
Μερίδες | Χρόνος Προετοιμασίας |
6άτομα | 20λεπτά |
Χρόνος Μαγειρέματος |
45λεπτά |
Συστατικά
- Μείγμα Α
- 600 γραμμάρια φιλέτο στήθος κοτόπουλου Ελαιοπουλάκι Αγγελάκης
- 100 ml κρέμα γάλακτος
- 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε μικρούς κύβους
- 1 κουταλάκι δυόσμο ξερό
- 1 αυγό
- αλάτι
- πιπέρι
- ελαιόλαδο για το άλειμμα του σκεύους
- Μείγμα Β
- 600 γραμμάρια φιλέτο μπούτι κοτόπουλου Ελαιοπουλάκι Αγγελάκης
- 1 κίτρινη πιπεριά κομμένη σε μικρούς κύβους
- 1 κουταλάκι κύμινο σκόνη
- 1 αυγό
- 100 ml κρέμα γάλακτος
- αλάτι
- πιπέρι
Μερίδες άτομα
Συστατικά
Μερίδες άτομα
|
Οδηγίες
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C αερόθερμο.
- Λαδώνουμε καλά μια κλασική τερίνα, στρώνουμε με αντικολλητικό χαρτί (να εξέχει από τα τοιχώματα) και την αφήνουμε στην άκρη.
Μείγμα Α
- Κόβουμε τα φιλέτα σε μικρά κομμάτια και τα κάνουμε κιμά στην κρεατομηχανή ή στο μούλτι. Ανακατεύω και αφήνω το μείγμα στην άκρη.
- Βάζουμε τον κιμά σε ένα μπολ και προσθέτουμε το αυγό, την πιπεριά, το δυόσμο, την κρέμα γάλακτος, αλάτι και πιπέρι.
- Ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα στην άκρη.
Μείγμα Β
- Κόβουμε τα φιλέτα από μπούτι σε μικρά κομμάτια και τα κάνουμε κιμά στην κρεατομηχανή ή στο μούλτι.
- Βάζουμε τον κιμά σε ένα μπολ και προσθέτουμε το αυγό, την πιπεριά, το κύμινο, την κρέμα γάλακτος, αλάτι και πιπέρι.
- Ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα στην άκρη.
Συναρμολόγηση
- Βάζουμε τη μισή ποσότητα από το πρώτο μείγμα, ισιώνουμε με ένα κουτάλι και βάζουμε τη μισή ποσότητα από το δεύτερο μείγμα. Ψήνω την τερίνα για 45 λεπτά.
- Επαναλαμβάνουμε άλλες δύο στρώσεις με τα μείγματα, ισιώνουμε καλά και σκεπάζουμε με το χαρτί που εξέχει από τη φόρμα.
- Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε την τερίνα να κρυώσει , κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε με μια ελαφριά σάλτσα μουστάρδας.