Σεφ: Ντίνα Νικολάου
Μερίδες | Χρόνος Προετοιμασίας | Χρόνος Μαγειρέματος |
4μερίδες | 5λεπτά | 15λεπτά |
Μερίδες | Χρόνος Προετοιμασίας |
4μερίδες | 5λεπτά |
Χρόνος Μαγειρέματος |
15λεπτά |
Συστατικά
- 2 πακέτα κεφτεδάκια κοτόπουλου πανέ Αγγελάκης
- ελαιόλαδο
- Σάλτσα με γιαούρτι
- 200 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό
- 2 κουταλιές σούπας άνηθος, ψιλοκομμένος
- 1 κουτάλι του γλυκού μπούκοβο, γλυκό
- 1 πιπερίτσα τσίλι, ψιλοκομμένη
- Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Σάλτσα τεριγιάκι
- 240 ml νερό
- 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
- ½ κουταλιά σούπας τζίντζερ, σκόνη
- 1 κουταλιά σούπας μέλι
- 80 γραμμάρια σάλτσα σόγιας
- 80 γραμμάρια καστανή ζάχαρη
- 1 κουταλιά σούπας κόρν φλάουρ
- 1 κουταλιά σούπας σησαμέλαιο
- 1 κουταλιά σούπας μηλόξιδο
Μερίδες μερίδες
Συστατικά
Μερίδες μερίδες
|
Οδηγίες
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C αερόθερμο.
- Στρώνουμε με αντικολλητικό χαρτί τη λαμαρίνα του φούρνου, απλώνουμε τις κεφτεδάκια* και αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο.
- Ψήνουμε σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
Για τη σάλτσα με γιαούρτι
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά.
Για τη σάλτσα τεριγιάκι
- Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το κορν φλάουρ. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι η ποσότητα να μειωθεί στο μισό (περίπου 10 λεπτά).
- Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε το κορν φλάουρ με 2 κουταλιές νερό και το ρίχνουμε στο μείγμα.
- Ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
- Σερβίρουμε τα κεφτεδάκια με τις δύο σάλτσες.
Recipe Notes
*Προτείνετε και για τις κοτομπουκιές ή και τα φιλετίνια πανέ Αγγελάκης.