60 χρόνια επιτυχημένης πορείας στην πτηνοτροφία

60 χρόνια επιτυχημένης πορείας στην πτηνοτροφία

Η ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ ΑΕ, που πρωτοξεκίνησε το 1962 σαν μια μικρή, οικογενειακή πτηνοτροφική επιχείρηση στην Εύβοια, συμπληρώνει φέτος 60 χρόνια επιτυχημένης παρουσίας στον κλάδο. Στην πορεία αυτών των ετών εξελίχθηκε σε μια καθετοποιημένη μονάδα παραγωγής κοτόπουλου, που προσφέρει άμεσα και έμμεσα πάνω από 200 θέσεις εργασίας και στηρίζει σημαντικά την τοπική και την εθνική οικονομία.

Ο κύκλος εργασιών της εταιρείας το 2022 αναμένεται να αγγίξει τα 40 εκατ. ευρώ, καθώς ήδη στο πρώτο οκτάμηνο καταγράφεται αύξηση +35%, σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2021. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ, ο στόχος είναι να υλοποιήσει, σε βάθος τριετίας, ένα επενδυτικό πλάνο αξίας 30 εκατ. Ευρώ, που θα αφορά όλο το φάσμα λειτουργίας της και θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων: επέκταση και εκσυγχρονισμό της μονάδας πτηνοσφαγής, εξαγορά μονάδας εκκολαπτηρίου αυγών, επενδύσεις σε νέους πτηνοτροφικούς θαλάμους 20.000 τ.μ., αγορά νέων μηχανημάτων συσκευασίας και δημιουργία νέας μονάδας με γραμμή προψημένων (ready to cook) προϊόντων.

Παράλληλα, τα τελευταία χρόνια, η εταιρεία δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην εξωστρέφεια, με τις εξαγωγές να αποτελούν στο 8μηνο του 2022 το 10% του κύκλου εργασιών της και τα προϊόντα της εξάγονται σε περισσότερες από 10 διεθνείς αγορές.

Προτεραιότητα της εταιρείας είναι επίσης η αειφόρος ανάπτυξη. Μετά την ολοκλήρωση της καταγραφής του περιβαλλοντικού της αποτυπώματος, στόχος της ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ είναι να καταφέρει να γίνει σε βάθος δεκαετίας μια ανθρακικά ουδέτερη πτηνοτροφική εταιρεία, μέσα από στοχευμένες επενδύσεις σε φωτοβολταϊκά και πράσινη ενέργεια, αλλά και με την αντικατάσταση του στόλου της με οχήματα που κινούνται με φυσικό αέριο.

Η εταιρεία ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ επικεντρώνεται ανέκαθεν στον άνθρωπο, παρέχοντας μόνιμη στήριξη, εδώ και 15 χρόνια, στο Χαμόγελο του Παιδιού, και βρίσκεται σταθερά δίπλα στις ανάγκες του τόπου της. Μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές που έπληξαν την Εύβοια, το καλοκαίρι του 2021, η ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ ανέθεσε στη ΜΚΟ We4All τη φύτευση, μέχρι το τέλος του 2022, 1500 ελαιόδεντρων σε ιδιόκτητες εκτάσεις παραγωγών στην Β. Εύβοια, με απώτερο στόχο να τους βοηθήσει να ανακτήσουν, το συντομότερο, την παραγωγή τους.

Με αφορμή τη συμπλήρωση των 60 χρόνων, η ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ ΑΕ προσκάλεσε στενούς συνεργάτες και φίλους, σε μία εορταστική εκδήλωση, στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας, στην Κηφισιά, την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2022. Πέρα από τους συνεργάτες, την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι των θεσμών, όπως ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σίμος Κεδίκογλου, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Εύβοιας κ. Γιώργος Κελαϊδίτης και η Δήμαρχος Χαλκιδέων, κα Έλενα Βάκα, αλλά και του καλλιτεχνικού χώρου, όπως ο ζωγράφος Γιώργος Σταθόπουλος και ο Μανώλης Μητσιάς. Την εκδήλωση παρουσίασε ο Ρένος Χαραλαμπίδης και σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν η κα Μαρίζα Φασιανού, τιμώντας τον δημιουργό του λογοτύπου της Αγγελάκης, τον αείμνηστο Αλέκο Φασιανό, καθώς και ο Πρόεδρος του «Χαμόγελο του Παιδιού», κ. Κώστας Γιαννόπουλος.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο κ. Θάνος Αγγελάκης, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, δήλωσε: «Όλα αυτά τα χρόνια πορευτήκαμε πάντα με γνώμονα την ποιότητα και τη συνέπεια, με δίψα για καινοτομία και πάνω από όλα με σεβασμό προς τον καταναλωτή. Σήμερα, 60 χρόνια μετά, νιώθουμε νεότεροι και πιο δημιουργικοί από ποτέ. Συνεχίζουμε με όρεξη, μεράκι και αφοσίωση να επενδύουμε συστηματικά στην έρευνα και ανάπτυξη νέων προϊόντων με κέντρο το κοτόπουλο, ακολουθώντας τις διατροφικές τάσεις και ανάγκες της σύγχρονης οικογένειας».