Συστατικά
- 600 γρ φιλέτο στήθος
- 300 γρ πιπεριά φλωρίνης
- 100 γρ κουκουνάρι
- 40 γρ ελαιόλαδο
- 20 γρ μαϊντανός
- 100 γρ παρμεζάνα
- 600 γρ ταλιατέλες
- 100 γρ λευκό κρασί
- 10 γρ ζωμό κότας Ψυγείου
- 200 γρ νερό
- 200 γρ γιαούρτι
- αλάτι
- πιπέρι
Μερίδες
Συστατικά
Μερίδες
|
Οδηγίες
- Βήμα 1ο: Προβράζουμε τις ταλιατέλες και τις αφήνουμε στην άκρη.
- Βήμα 2ο: Τοποθετούμε την πιπεριά, την παρμεζάνα, το κουκουνάρι, το ελαιόλαδο και τον μαϊντανό στο μπλέντερ και πολτοποιούμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το πέστο. Προσθέτουμε στο γιαούρτι 2 γεμάτες κουταλιές της σούπας πέστο και ανακατεύουμε καλά.
- Βήμα 3ο: Σε αντικολλητικό τηγάνι που έχουμε αφήσει να κάψει ελαφρώς προσθέτουμε το κοτόπουλο και το αφήνουμε για 8’ περίπου μέχρι να ροδίσει. Σβήνουμε με κρασί και αφού εξατμιστεί, προσθέτουμε το ζωμό και μαγειρεύουμε με κλειστό καπάκι για 10’.
- Βήμα 4ο: Προσθέτουμε το πέστο και ανακατεύουμε για 1’. Προσθέτουμε και τις ταλιατέλες και ανακατεύουμε εκτός φωτιάς.
- Βήμα 5ο: Σερβίρουμε με μια μεγάλη κουταλιά από το αρωματικό γιαούρτι