Βήμα 1ο: Προβράζουμε τις ταλιατέλες και τις αφήνουμε στην άκρη.
Βήμα 2ο: Τοποθετούμε την πιπεριά, την παρμεζάνα, το κουκουνάρι, το ελαιόλαδο και τον μαϊντανό στο μπλέντερ και πολτοποιούμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το πέστο. Προσθέτουμε στο γιαούρτι 2 γεμάτες κουταλιές της σούπας πέστο και ανακατεύουμε καλά.
Βήμα 3ο: Σε αντικολλητικό τηγάνι που έχουμε αφήσει να κάψει ελαφρώς προσθέτουμε το κοτόπουλο και το αφήνουμε για 8’ περίπου μέχρι να ροδίσει. Σβήνουμε με κρασί και αφού εξατμιστεί, προσθέτουμε το ζωμό και μαγειρεύουμε με κλειστό καπάκι για 10’.
Βήμα 4ο: Προσθέτουμε το πέστο και ανακατεύουμε για 1’. Προσθέτουμε και τις ταλιατέλες και ανακατεύουμε εκτός φωτιάς.
Βήμα 5ο: Σερβίρουμε με μια μεγάλη κουταλιά από το αρωματικό γιαούρτι