Σεφ: Ντίνα Νικολάου
Μερίδες | Χρόνος Προετοιμασίας | Χρόνος Μαγειρέματος |
4 | 15 λεπτά | 1 ώρα & 10 λεπτά |
Μερίδες | Χρόνος Προετοιμασίας |
4 | 15 λεπτά |
Χρόνος Μαγειρέματος |
1 ώρα & 10 λεπτά |
Συστατικά
- 2 συσκευασίες μπούτι κοτόπουλο Ελαιοπουλάκι Αγγελάκης κομμένο σε παϊδάκια
- 800 γρ. σάλτσα ντομάτας
- 1 κρεμμύδι, τριμμένο στον τρίφτη
- 180 γρ. ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι
- 30 ml ελαιόλαδο
- 1 κουτ. γλυκού σκόρδο σκόνη
- 10-12 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Μερίδες
Συστατικά
Μερίδες
|
Οδηγίες
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C αερόθερμο.
- Σε ένα πυρίμαχο σκεύος βάζετε τη σάλτσα ντομάτας, το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, τη σκόνη σκόρδο, τις ελιές, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε.
- Αλατοπιπερώνετε καλά τα ρολάκια, τα βάζετε μέσα στη σάλτσα και σκορπίζετε το θυμάρι.
- Σκεπάζετε το σκεύος πρώτα με αντικολλητικό χαρτί και κατόπιν με αλουμινόχαρτο.
- Βάζετε το σκεύος στο φούρνο και τα αφήνετε να ψηθούν για 1 ώρα και 10 λεπτά.
- Βγάζετε το σκεύος από το φούρνο, γυρίζετε τη θερμοκρασία στο γκριλ, αφαιρείτε το χαρτί και το αλουμινόχαρτο και επαναφέρετε στο φούρνο για 3-4 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρά τα ρολάκια.
- Σερβίρετε τα ρολάκια κομμένα σε φέτες. Στολίζετε με την πλούσια σάλτσα και με καβουρδισμένες φέτες ψωμιού, πασπαλισμένες με θαλασσινό αλάτι και ξερό θυμάρι.