Σεφ: Ντίνα Νικολάου
Μερίδες | Χρόνος Προετοιμασίας | Χρόνος Μαγειρέματος |
6 | 20΄ | 30΄ |
Μερίδες | Χρόνος Προετοιμασίας |
6 | 20΄ |
Χρόνος Μαγειρέματος |
30΄ |
Συστατικά
- 3 φιλέτα στήθος κοτόπουλο Ελαιοπουλάκι ®, Αγγελάκης
- 100 γρ. μουστάρδα
- 1 ντομάτα
- 1 κόκκινο κρεμμύδι
- 1 πιπεριά κέρατο
- 50 γρ. ελιές μαύρες
- 100 γρ. φέτα σκληρή
- 1 κουτ. γλυκού ρίγανη, ξερή
- 60 ml ελαιόλαδο
- 500 γρ. σάλτσα ντομάτας
- Ξερή ρίγανη
- Αλάτι-Πιπέρι
Μερίδες
Συστατικά
Μερίδες
|
Οδηγίες
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C αερόθερμο.
- Πλένετε τα φιλέτα, τα σκουπίζω με χαρτί κουζίνας και τα τοποθετείτε σε μια επιφάνεια κοπής.
- Με ένα κοφτερό μαχαίρι, κόβετε τα φιλέτα, οριζόντια στη μέση, δημιουργώντας δύο λεπτά κομμάτια (συνολικά 6 λεπτά φιλέτα κοτόπουλο). Βάζετε τις φέτες σε ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί, τα σκεπάζετε με ένα δεύτερο κομμάτι χαρτί και χτυπάτε με τον μπάτη για να ανοίξουν και να γίνουν πιο λεπτά.
- Πλένετε την ντομάτα και την πιπεριά, καθαρίζετε το κρεμμύδι και τα κόβετε όλα σε μπαστουνάκια. Κόβετε τη φέτα σε μικρά μπαστουνάκια και τα αφήνετε στην άκρη.
- Αφαιρε'ιτε το επάνω χαρτί από τα φιλέτα και τα πασπαλίζετε με αλατοπίπερο και από τις δύο πλευρές. Βάζετε τη μουστάρδα σε ένα μπολάκι και με ένα πινέλο τα αλείφετε εσωτερικά.
- Παίρνετε από 1-2 μπαστουνάκια από κάθε υλικό (ντομάτα, πιπεριά, κρεμμύδι, φέτα) και τα τοποθετείτε στην άκρη του φιλέτου. Βάζετε 2-3 ελιές, με ένα κουταλάκι βάζετε λίγη από τη σάλτσα ντομάτας και τυλίγετε σε ρολάκι. Περνάτε το ρολάκι σε ένα καλαμάκι για σουβλάκι και συνεχίζετε με τα υπόλοιπα υλικά.
- Βάζετε τη σάλτσα σε ένα ταψάκι και μεταφέρετε εκεί τη σούβλα με τα ρολάκια. Σκορπίζετε ολόγυρα όσα από τα υλικά έχουν απομείνει, αλατοπιπερώνετε και πασπαλίζετε με ξερή ρίγανη. Ραντίζετε με το ελαιόλαδο και ψήνετε στο φούρνο για 30 λεπτά.
- Σερβίρετε τα ρολάκια ζεστά με πατάτες τηγανητές.