Σεφ: Αλέξανδρος Παπανδρέου
Μερίδες | Χρόνος Προετοιμασίας | Χρόνος Μαγειρέματος |
4 | 25λεπτά | 22-24λεπτά |
Μερίδες | Χρόνος Προετοιμασίας |
4 | 25λεπτά |
Χρόνος Μαγειρέματος |
22-24λεπτά |
Συστατικά
- 1 συσκευασία φιλέτο στήθος κοτόπουλο Ελαιοπουλάκι® Αγγελάκης
- 300 γρ. αρμπόριο
- 1 κρεμμύδι μικρό
- 1 πιπεριά πράσινη μικρή
- 50 γρ. βούτυρο
- 150 ml κρασί λευκό
- 1200 ml ζωμό κοτόπουλο
- 60 γρ. κοπανιστή Μυκόνου
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι πράσινο
Μερίδες
Συστατικά
Μερίδες
|
Οδηγίες
- Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε την πράσινη πιπεριά σε κυβάκια και ψιλοκόβετε το κρεμμύδι.
- Τοποθετείτε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το μισό βούτυρο.
- Σοτάρετε το κρεμμύδι για 1-2 λεπτά, προσθέτετε το ρύζι αρμπόριο, ανακατεύετε καλά και σβήνετε με το λευκό κρασί.
- Μόλις εξατμιστεί το λευκό κρασί, χαμηλώνετε την φωτιά και με μια κουτάλα της σούπας προσθέτετε τον ζωμό κοτόπουλο σιγά –σιγά μέχρι να μαγειρευτεί το αρμπόριο, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Όση ώρα μαγειρεύετε το ριζότο σε ένα ξύλο κοπής κόβετε το φιλέτο στήθος κοτόπουλο στη μέση κατά μήκος και μετά σε μικρές μπουκιές.
- Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά.
- Σοτάρετε τις μπουκιές στήθος κοτόπουλο για 4-5 λεπτά, να πάρουν ωραίο χρώμα, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πράσινο πιπέρι.