Σεφ: Αλέξανδρος Παπανδρέου
Μερίδες | Χρόνος Προετοιμασίας | Χρόνος Μαγειρέματος |
4 | 12λεπτά | 10-12λεπτά |
Μερίδες | Χρόνος Προετοιμασίας |
4 | 12λεπτά |
Χρόνος Μαγειρέματος |
10-12λεπτά |
Συστατικά
- 1 συσκευασία φιλέτο στήθος κοτόπουλο Ελαιοπουλάκι® Αγγελάκης
- 500 γρ. πέννες
- 6 κουταλιές ελαιόλαδο
- 1 μελιτζάνα μικρή
- 20 τοματίνια
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 120 ml κρασί λευκό
- 150 γρ. γραβιέρα
- 2 κουταλιές ψιλοκομμένο θυμάρι
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Μερίδες
Συστατικά
Μερίδες
|
Οδηγίες
- Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τη μελιτζάνα σε μικρά κυβάκια, τα τοματίνια στη μέση και ψιλοκόβετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
- Σε μια μεγάλη βαθιά κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζετε τις πέννες για 9-10 λεπτά έτσι ώστε να είναι al dente.
- Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε 3 κουταλιές ελαιόλαδο.
- Σοτάρετε τα φιλετάκια κοτόπουλου για 3-4 λεπτά, μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Αποσύρετε τα φιλετάκια κοτόπουλου από το τηγάνι και τα τοποθετείτε σε ένα μπολ.
- Ξαναβάζετε το αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά για να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
- Σοτάρετε τη μελιτζάνα για 3-4 λεπτά, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Προσθέτετε τα τοματίνια, τα φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια, τις πέννες - τις οποίες τις έχετε στραγγίσει καλά-, τα φιλετάκια κοτόπουλου, τη μισή τριμμένη γραβιέρα, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σβήνετε με το λευκό κρασί.
- Μόλις εξατμιστεί το κρασί, πασπαλίζετε με το ψιλοκομμένο θυμάρι, ανακατεύετε μία τελευταία φορά και σερβίρετε σε βαθιά, ατομικά πιάτα με την υπόλοιπη γραβιέρα από πάνω.