Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τη μελιτζάνα σε μικρά κυβάκια, τα τοματίνια στη μέση και ψιλοκόβετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
Σε μια μεγάλη βαθιά κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζετε τις πέννες για 9-10 λεπτά έτσι ώστε να είναι al dente.
Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε 3 κουταλιές ελαιόλαδο.
Σοτάρετε τα φιλετάκια κοτόπουλου για 3-4 λεπτά, μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Αποσύρετε τα φιλετάκια κοτόπουλου από το τηγάνι και τα τοποθετείτε σε ένα μπολ.
Ξαναβάζετε το αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά για να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
Σοτάρετε τη μελιτζάνα για 3-4 λεπτά, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Προσθέτετε τα τοματίνια, τα φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια, τις πέννες – τις οποίες τις έχετε στραγγίσει καλά-, τα φιλετάκια κοτόπουλου, τη μισή τριμμένη γραβιέρα, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σβήνετε με το λευκό κρασί.
Μόλις εξατμιστεί το κρασί, πασπαλίζετε με το ψιλοκομμένο θυμάρι, ανακατεύετε μία τελευταία φορά και σερβίρετε σε βαθιά, ατομικά πιάτα με την υπόλοιπη γραβιέρα από πάνω.