Συνταγή: Gabriel Nikolaidis
Μερίδες | Χρόνος Προετοιμασίας | Χρόνος Μαγειρέματος |
4 | 10-15 | 45-50 |
Μερίδες | Χρόνος Προετοιμασίας |
4 | 10-15 |
Χρόνος Μαγειρέματος |
45-50 |
Συστατικά
- 500 γρ βίδες ζυμαρικά
- 30 ml ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
- 2 φιλέτα στήθος κοτόπουλο Ελαιοπουλάκι ®, Αγγελάκης
- 400 γρ μανιτάρια σαμπινιόν
- 2 πιπεριές φλωρίνης
- 1 κτγ πάπρικα γλυκιά
- 1 κτγ μπούκοβο
- Για την κρέμα cottage cheese
- 600 γρ cottage cheese
- 4 αυγά
- αλάτι
- πιπέρι
Μερίδες
Συστατικά
Μερίδες
|
Οδηγίες
- Ξεκινάμε κώβοντας το κοτόπουλο σε μικρές μπουκιές
- Σε ένα φαρδύ τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, σοτάρουμε το κρεμμύδι σε ελαιόλαδο
- Προσθέτουμε το κοτόπουλο και το σοτάρουμε να πάρει χρώμα.
- Προσθέτουμε την πιπεριά, τα μανιτάρια κι ανακατεύουμε.
- Τέλος, προσθέτουμε την πάπρικα, το μπούκοβο ανακατεύουμε κι αφήνουμε στην άκρη.
Για την κρέμα κότατζ
- Στον κάδο του μπλέντερ βάζουμε τα ασπράδια από 2 αυγά και ακόμα 2 αυγά ολόκληρα.
- Προσθέτουμε το τυρί κότατζ, αλάτι, πιπέρι και χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
Για το στήσιμο
- Βράζουμε τα ζυμαρικά για 2 λεπτά λιγότερο από όσο αναγράφεται στις οδηγίες της συσκευασίας.
- Τα σουρώνουμε και τα μεταφέρουμε στο ταψί μας.
- Προσθέτουμε το κοτόπουλο, τη μισή ποσότητα από την κρέμα κότατζ και τη μισή ποσότητα από το τριμμένο τυρί.
- Ανακατεύουμε καλά και περιχύνουμε με την υπόλοιπη ποσότητα από την κρέμα κότατζ.
- Ψήνουμε για 30 λεπτά στους 180°C στον αέρα στη μεσαία σχάρα.
- Βγάζουμε από το φούρνο, προσθέτουμε το υπόλοιπο τυρί και ψήνουμε για ακόμα 15-20 λεπτά να πάρει χρώμα το τυρί.