Σεφ: Αλέξανδρος Παπανδρέου
Μερίδες | Χρόνος Προετοιμασίας | Χρόνος Μαγειρέματος |
4 | 20λεπτά | 25-30 λεπτά |
Μερίδες | Χρόνος Προετοιμασίας |
4 | 20λεπτά |
Χρόνος Μαγειρέματος |
25-30 λεπτά |
Συστατικά
- 1 συσκευασία φιλέτο μπούτι κοτόπουλο Ελαιοπουλάκι Αγγελάκης
- 1 συσκευασία πίτες μικρές
- Για το dry rub:
- 2 κουταλιές πάπρικα γλυκιά
- 2 κουταλιές κρεμμύδι σκόνη
- 1 κουταλιά πάπρικα καπνιστή
- 1 κουταλιά σκόρδο σκόνη
- 1 κουταλάκι τζίντζερ σκόνη
- ½ κουταλάκι πιπέρι καγιέν
- ½ κουταλάκι μπούκοβο καυτερό
- 80 ml ελαιόλαδο
- Για το dip:
- 150 γραμμάρια φρέσκο τυρί κρέμα
- 150 γραμμάρια γιαούρτι
- 60 γραμμάρια ελαιόλαδο
- Χυμό από ½ λεμόνι
- 2-3 θυμάρι κλωναράκια
- 2-3 ρίγανη κλωναράκια
- αλάτι
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Μερίδες
Συστατικά
Μερίδες
|
Οδηγίες
- Τοποθετείτε τα φιλέτα μπούτι κοτόπουλο σε ένα μπολ και προσθέτετε τα υλικά για το dry rub, την γλυκιά και την καπνιστή πάπρικα, το κρεμμύδι και το σκόρδο σκόνη, το τζίντζερ, το πιπέρι καγιέν, το καυτερό μπούκοβο, το ελαιόλαδο και αλάτι και ανακατεύετε καλά να μαριναριστούν όλα τα κομμάτια παντού.
- Ανάβετε το BBQ να ζεσταθεί καλά και ψήνετε τα φιλέτα μπούτι κοτόπουλο για 25-30 λεπτά.
- Όση ώρα ψήνονται τα φιλέτα μπούτι κοτόπουλο σε ένα μπολ τοποθετείτε όλα τα υλικά για το dip, το φρέσκο τυρί κρέμα, το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού και το θυμάρι μαζί με την ρίγανη, τα οποία έχετε ψιλοκόψει με ένα κοφτερό μαχαίρι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
- Όταν τα φιλέτα μπούτι κοτόπουλο είναι έτοιμα, τα αποσύρετε από το BBQ, τοποθετείτε τις πίτες και τις ψήνετε για 2-3 λεπτά.
- Τοποθετείτε τα φιλέτα μπούτι κοτόπουλο σε ένα ξύλο κοπής μαζί με τις πίτες, τα κόβετε σε μπουκιές, προσθέτετε το dip και σερβίρετε.