ΒΒQ: Μπούτι κοτόπουλο με μπαχαρικά και dip
Μερίδες Χρόνος Προετοιμασίας
4 20λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος
25-30 λεπτά
Μερίδες Χρόνος Προετοιμασίας
4 20λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος
25-30 λεπτά
Συστατικά
Για το dry rub:
Για το dip:
Οδηγίες
  1. Τοποθετείτε τα φιλέτα μπούτι κοτόπουλο σε ένα μπολ και προσθέτετε τα υλικά για το dry rub, την γλυκιά και την καπνιστή πάπρικα, το κρεμμύδι και το σκόρδο σκόνη, το τζίντζερ, το πιπέρι καγιέν, το καυτερό μπούκοβο, το ελαιόλαδο και αλάτι και ανακατεύετε καλά να μαριναριστούν όλα τα κομμάτια παντού.
  2. Ανάβετε το BBQ να ζεσταθεί καλά και ψήνετε τα φιλέτα μπούτι κοτόπουλο για 25-30 λεπτά.
  3. Όση ώρα ψήνονται τα φιλέτα μπούτι κοτόπουλο σε ένα μπολ τοποθετείτε όλα τα υλικά για το dip, το φρέσκο τυρί κρέμα, το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού και το θυμάρι μαζί με την ρίγανη, τα οποία έχετε ψιλοκόψει με ένα κοφτερό μαχαίρι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
  4. Όταν τα φιλέτα μπούτι κοτόπουλο είναι έτοιμα, τα αποσύρετε από το BBQ, τοποθετείτε τις πίτες και τις ψήνετε για 2-3 λεπτά.
  5. Τοποθετείτε τα φιλέτα μπούτι κοτόπουλο σε ένα ξύλο κοπής μαζί με τις πίτες, τα κόβετε σε μπουκιές, προσθέτετε το dip και σερβίρετε.