Σεφ: Αλέξανδρος Παπανδρέου
Μερίδες | Χρόνος Προετοιμασίας | Χρόνος Μαγειρέματος |
4 | 15λεπτά | 25-30 λεπτά |
Μερίδες | Χρόνος Προετοιμασίας |
4 | 15λεπτά |
Χρόνος Μαγειρέματος |
25-30 λεπτά |
Συστατικά
- 1 κιλό μπούτι κοτόπουλο Ελαιοπουλάκι Αγγελάκης
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές βούτυρο
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 2 λεμόνια χυμό
- 1 λεμόνι ξύσμα
- 1 λάιμ ξύσμα
- 1 πορτοκάλι ξύσμα
- 2 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
- 1 κουταλιά αλεύρι
- 100 ml λευκό κρασί
- 300 ml ζωμό κοτόπουλο
- 400 γραμμάρια χυλοπιτάκι
- 150 γραμμάρια σκληρό τυρί Δανίας τριμμένο
- αλάτι
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Μερίδες
Συστατικά
Μερίδες
|
Οδηγίες
- Τοποθετείτε μια μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και προσθέτετε το ελαιόλαδο. Θωρακίζετε τα μπούτια κοτόπουλο καλά από όλες τις πλευρές να πάρουν ωραίο χρώμα, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Όταν το κοτόπουλο είναι έτοιμο το αποσύρετε από την κατσαρόλα και το τοποθετείτε σε ένα μπολ.
- Προσθέτετε το βούτυρο και σοτάρετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο για 3-4 λεπτά, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Προσθέτετε πάλι τα μπούτια κοτόπουλο στην κατσαρόλα, πασπαλίζετε με το αλεύρι και ανακατεύετε καλά μέχρι να μην φαίνετε άλλο αλεύρι.
- Σβήνετε με το λευκό κρασί, προσθέτετε το ζωμό κοτόπουλο, το φρέσκο θυμάρι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, χαμηλώνετε την φωτιά, σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε το κοτόπουλο να σιγομαγειρευτεί για 10-15 λεπτά.
- Προς το τέλος του μαγειρέματος προσθέτετε 800 γραμμμάρια βραστό νερό στην κατσαρόλα και προσθέτετε τα φλωμάρια.
- Ανακατεύετε ανά τακτά χρονικά διαστήματα με μία κουτάλα και συμπληρώνετε υγρά αν χρειάζεται για να βράσουν τα φλωμάρια και το κοτόπουλο
- Όταν το κοτόπουλο είναι έτοιμο προσθέτετε τον χυμό λεμονιού, τα ξύσματα από τα εσπεριδοειδή και ανακατεύετε καλά.
- Σερβίρετε σε μεγάλα, βαθιά ατομικά πιάτα πασπαλίζοντας με το σκληρό τυρί από πάνω.