Σεφ: Ντίνα Νικολάου
Μερίδες | Χρόνος Προετοιμασίας | Χρόνος Μαγειρέματος |
4 | 30´ | 30´ |
Μερίδες | Χρόνος Προετοιμασίας |
4 | 30´ |
Χρόνος Μαγειρέματος |
30´ |
Συστατικά
- 8 μπιφτέκια κοτόπουλου απο Ελαιοπουλάκι ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ με βρώμη
- 2 πορτοκάλια βιολογικά - το ξύσμα και το χυμό (120 mlπερίπου)
- 1 πορτοκάλι βιολογικό κομμένο σε 12 φέτες
- 1 λεμόνι -το ξύσμα και ο χυμός (40 ml περίπου)
- 2 κ.σ μουστάρδα απαλή
- ½ κ.γλ κουρκουμά σε σκόνη
- 100 ml ελαιόλαδο
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Για το Λάχανο Τουρσί - ( για άμεση κατανάλωση, διατηρείτε ενα μήνα στο ψυγείο )
- 1 γυάλινο βάζο που κλείνει αεροστεγώς, χωρητικότητας 1,5 λίτρου
- 1 λάχανο κομμένο σε φετάκια
- 2 καρότα καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτά μπαστουνάκια
- 2 πιπεριές κόκκινες ( αν αντέχετε καυτερές )
- 600 ml νερό
- 400 ml μηλόξυδο
- 50 γρ. χοντρό θαλασσινό αλάτι
- 80 γρ. ζάχαρη καστανή
Μερίδες
Συστατικά
Μερίδες
|
Οδηγίες
Για τα Μπιφτέκια Κοτόπουλου
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς.
- Σε ένα βαθύ σκεύος αναμειγνύετε τους χυμούς και τα ξύσματα από τα πορτοκάλια και το λεμόνι, τη μουστάρδα, το κουρκουμά και το ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε καλά με ένα αυγοδάρτη μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα .
- Τοποθετείτε τα μπιφτέκια σε ένα ταψί φούρνου και τα περιχύνετε με το μίγμα μουστάρδας.
- Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 25 με 30 λεπτά.
Για το τουρσί άμεσης κατανάλωσης
- Σε ένα κατσαρολάκι βάζετε το νερό, το μηλόξυδο, το αλάτι και τη ζάχαρη και τα βάζετε να πάρουν μια βράση.
- Στριμώχνετε στο γυάλινο βάζο το λάχανο, τα καρότα και τις πιπερίτσες. Προσθέτετε στο βάζο και το μείγμα με το νερό. Κλείνετε το βάζο και αφήνετε το τουρσί για μια ώρα. Είναι έτοιμο προς κατανάλωση και διατηρείτε στο ψυγείο για ένα μήνα.
Σερβίρισμα
- Σερβίρετε τα μπιφτέκια κοτόπουλου με λίγη απο τη σάλτσα του ταψιού που ψήθηκαν. Συνοδεύετε με λάχανο τουρσι και σαλάτα ρόκα αν επιθυμείτε.